Ulandsløbet 2010 - en fin oplevelse

Henrik Lund Jensens billede

Den første udgave af charity-løbet for et hospital i Nairobi samlede rigtig mange deltagere på den sidste søndag i september.

Af Henrik Lund Jensen

Det er med visse forventninger, at turen går på cykel mod Syddansk Universitet på denne ganske lune september-søndag. Lidt over 12 – et ganske utraditionelt starttidspunkt for et motionsløb. Men det er også noget specielt, dette løb. Ulandsløbet er et initiativ, som en gruppe medicinstuderende med Jannie Dressler og Siri Aas Smedemarki spidsen har taget. Overskuddet fra dette års løb går ubeskåret til en sundhedsklinik i et slumkvarter i Kenyas hovedstad Nairobi. Overordnet er det International Medical Cooperation Commitee, der styrer hjælpearbejdet.
Selveste borgmester Anker Boye er kommet forbi dagens anledning. Han taler varmt om det at give, om det at hjælpe andre, som har det knap så godt som én selv. Musikgruppen Avelyn spiller før løbet, og det gør de højt (!), men godt.

Fin rute

Efter opvarmning og gode råd sendes vi ud på de to ruter på 5 & 10 km. En varieret rute, som stort se foregår på asfalt, men hvor der også er et mindre stykke på grus ved Holluf Pile. Ganske regulær og hurtig i starten, men med mange sving på de sidste 2 kilometer. 10-km løberne skal ud på to runder. Der bliver kæmpet hårdt om placeringerne, og ved målgang bliver ens tid noteret på brystnummeret. Efter løbet er der fin forplejning og en goodie-bag til alle.

Flot initiativ

Rent teknisk fungerede løbet udmærket, og der var god og sikker vejvisning hele turen rundt. Så det kunne være sjovt at komme tilbage til næste år. Med 317 tilmeldte løbere bliv overskuddet så stort som 38.000 kroner. Det er pengemidler, som helt sikkert gør fint gavn, hvor de når frem.

Tak for et fint løb, jeg kommer gerne tilbage i 2011!

Se løbets hjemmeside med resultater og billeder: www.ulandsloebet.dk

Om bloggen

Henrik Lund Jensens billede
Løbetræner og lærer på Sportsefterskolen SINE, Henrik Lund Jensen, giver dig her de seneste nyheder inden for løb.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Brian Egebros billede
  jeg er 55 år, fik i april måned en blodprop. I juni begyndte jeg at løbe lidt, troede jeg skulle dø--den første uge løb jeg 1 km 3 x om ugen, den anden uge løb jeg 2 km 3 x om ugen, den 3 uge løb jeg...
 • Peter Bertrams billede
  På denne blog vil jeg give en status en gang om måneden ca. om min vej mod det endelige mål. At være i stand til at løbe et bjergmarathon (Kaisermarathon) til efteråret 2013. Hvor er jeg henne i min...
 • Buus08s billede
  Stort og småt om løbetræning og motionsløb
 • Nadjas billede
  Min blog er en blog, som vil handle om mine egne løbe erfaringer, hvor man vil kunne høre alt om mine mål og vejen dertil. Derudover vil der komme nogen indlæg om sund kost og vejen til en sund...
 • Jakob Lind Tolborgs billede
  Nuværende mission: Motivere idrætsforeninger til bedre brug af sociale medier (2016-). Tidligere mission: Motivere løbere ved brug af sociale medier (2008-2015)

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14075:

Rolf Madsens billede
løbe træner løbsarrangør i HOlstebro løbeklub

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Løberne.dk - bliv klogere på dit løb