Rekordløb

Henrik Lund Jensens billede

Rekordernes løb

Sol og let vind over Skjern Å & omegn gav et rekordstort felt af deltagere fine betingelser på de fire distancer. Eliteløberne kvitterede med nye løbsrekorder i den 5. udgave af Skjern Å Running Challenge

af Henrik Lund Jensen

Efter en fredag med køligt, regnfuldt og blæsende vejr klarede det gevaldigt op over natten, og lørdagen bød på særdeles fint løbsvejr for det rekordstore felt på 1.620 løbere, der blev sendt af sted over fire omgange fra hovedgaden i Tarm. Skjern å Running Challenge er blevet en vestjysk nyklassiker, der tiltrækker løbere fra hele landet. Maratonløberne skulle to gange rundt om Hestholm Sø og passerede den historiske Kong Hans´ Bro tre gange, før turen gik mod målet i Skjern.

God stemning

I startområdet var der summen og god stemning fra morgenstunden. Der var gang i efteranmeldelserne, og der kom hele 150 af slagsen. Opvarmning, musik og informationer fra speaker Steen Christensen ledsagede løberne. Ude på ruten stod en stor gruppe hjælpere klar, og sammen med hjemmeværnets folk fik de alt til at glide og sikkerheden for løberne til at være i top. Cykelryttere på mountainbikes førte an, og ud på depoterne var der travlhed med at lange vand, energidrik og frugt ud til løberne. På "Killerbakken" ved Lønborg Borgbanke kom pulsen op i det røde felt, og på de lange stræk langs Danmarks mest vandrige å kunne løberne nyde udsigten, de store vidder og den friske luft. Landmændene var tilbageholdende med deres udslip på denne dag, og det kunne mærkes på den positive måde i næseborene.

Hektisk stemning

Ved Kong Hans´ Bro skulle felterne guides ud på den rigtige rute, og der var speakning og anvisning, så alle kom ad den rigtige vej. Også væske- og forplejningsdepoterne blev flittigt benyttet på dette sted, som alle løbere passerede, halv- og helmaratonløberne hele to og tre gange. I målområdet ved banegården i Skjern blev deltagerne behørigt modtaget af speaker Torben Joensen og hyldet af de mange interesserede tilskuere, der også kunne nyde levende musik ved Pakhuset. Der blev spurtet bravt op ad gaden mod målet, og efter strabadserne var der forplejning og også mulighed for at se, om der skulle være en lodtrækningspræmie i farvandet. Hver 10. løber kunne erhverve en sådan, og der var ud over fine præmier til de allerbedste også gevinster til aldersgruppevinderne. Bychef Malene Hedemann Tronche var travlt optaget af at overrække præmier. Solen skinnede mildt ned over området, der var præget af en virkelig hyggelig stemning. Løbet er nu blevet så stort og kendt, at det kan fortjene betegnelsen en nyklassiker.

Fremgang

Skjern Å Running Challenge har udviklet sig positivt siden premieren i 2006. Ruterne og organisationen er blevet finpudset, og deltagertallerne er blevet øget med næsten 50 %. Mange lokale løbere og store hold sætter deres præg på ikke mindst den populære 8,2 km-distance. Og eliteløberne var også på plads med fine tider. Der blev sat løbsrekorder hos både mændene og kvinderne på 1/2 maraton ved Brian Schmidt fra Odense med 1.13,46 og Marianne Nors Karstensen med 1.25,34. Og Skjern-drengen Morten Fransen var endnu engang hurtigst på den korte distance med 26,34. På den klassiske maraton var Odense-løberen Henrik Simonsen først over stregen for anden gang i fine 2.42,22. Hos kvinderne var Astrid Bernhard hurtigst efter de 42,195 km.

Alle ser frem til den 6. udgave af Skjern Å Running Challenge i 2011 .

Se resultater HER:

http://results.ultimate.dk/liveappc/front/index.php?eventid=705&template...

Se billeder HER:

www.sportsgalleri.dk

http://www.dagbladetringskjern.dk/apps/pbcs.dll/gallery?Avis=mj&Dato=201...

Se løbets hjemmeside HER:

www.running-challenge.dk

Om bloggen

Henrik Lund Jensens billede
Løbetræner og lærer på Sportsefterskolen SINE, Henrik Lund Jensen, giver dig her de seneste nyheder inden for løb.

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14819:

Lundby LØBs billede
Arrangerer løb med distancer på 5 km, 10 km og Halvmarathon. Herudover virtuelle løb

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere om Under Amour HOVR Machina

Læs mere om Nordic Adventure Film Festival her

Bliv medlem af løberne.dk