Pressemeddelelse H.C. Andersen Marathon 2010

Henrik Lund Jensens billede

Den 11. udgave af det klassiske H.C. Andersen Marathon med fire distancer bliver skudt i gang søndag den 19. september ved Odense Idrætspark. Interessen blandt en række udenlandske eliteløbere for at løbe i Odense er igen i år vældig stor. - Vi kan præsentere et meget flot felt i år, siger elitekoordinator Mads Stryhn. - I spidsen har vi lavet en aftale med den kenyanske rekordholder Daniel Too, der siden de 2.13,57 i Odense for 7 år siden har forbedret sig med 4-5 minutter. Daniel har i år løbet 2.08,29 i Paris Marathon og er nu oppe i superligaen blandt verdens maratonløbere. Sammen med Daniel stiller gode navne som sidste års vinder Jonah Kemboi (Kenya) og landsmændene Simson Limareng, Peter Biwott og Joseph Kimisi i H.C. Andersen Marathon. Hos kvinderne er der gode russiske, kenyanske og polske topløbere på plads.

Rekorden skal slås i år

Det klassiske H.C. Andersen Marathon har i årrække kunnet kalde sig Nordens hurtigste maratonløb. Den ære overtog Stockholm imidlertid i juni måned i år med en vindertid på 2.12,48. - Vi vil have rekorden tilbage, siger Torben Simonsen, der også har noteret sig, at Odense har et vældig godt ry blandt de bedste løbere. - Topløberne er glade for, at vi udleverer deres gavechecks umiddelbart efter løbet. En del af dem oplever, at de skal vente i månedsvis på deres pengepræmier, selv i de store, internationale løb. Vi vil lave et flot løb for alle, men det er også vigtigt for H.C. Andersen Marathon at markere sig med gode tider for topløberne. Det sender et signal til alle vores andre deltagere og den brede gruppe af motionsløbere om, at vi kan tilbyde en god rute her i Odense, siger løbsdirektøren.

H.C. Andersen Marathon afvikles hvert år på den 3. søndag i september. Arrangementet omfatter den klassiske maratondistance, 1/2 maraton for både mænd og kvinder i opdelte felter og MiniMarathon over 4,2 km.
Ved 10-års jubilæumsløbet i 2009 havde H.C. Andersen Marathon i alt 4.123 tilmeldte deltagere fra 26 nationer fordelt på de fire løb: Maraton: 2.208, ½ maraton kvinder: 1.063, ½ maraton mænd: 280 og MiniMarathon: 572.

Yderligere informationer:

H.C. Andersen Marathon
Løbsdirektør Torben Simonsen
Gråbrødre Plads 3
5000 Odense C.
30592444/21757592
www.hcamarathon.dk
E-mail: ts@hcamarathon.dk

Om bloggen

Henrik Lund Jensens billede
Løbetræner og lærer på Sportsefterskolen SINE, Henrik Lund Jensen, giver dig her de seneste nyheder inden for løb.

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15347:

Marzenas billede
Jeg hedder Marzena fra 2 år siden startede jeg at løbe… Nu min højste distance 52km Hver weekend...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk