Mere motion = mindre kræft

Henrik Lund Jensens billede

Motion giver mindre risiko for prostata-kræft;;-)

af Henrik Lund Jensen

Rigtig mange mænd bliver ramt af kræft i blærehalskirtlen (prostata). Men der er håb om, at du har mindre risiko, hvis du er fysisk aktiv gennem hele livet. En nyligt offentliggjort svensk undersøgelse påviser dette. Forskerne fra Karolinske Institutet undersøgte 45.000 svenske mænd i alderen 45 til 79 år første gang i 1997. Nu har de spurgt de pågældende personer igen, og resultaterne er godt nyt for de aktive.

Det britiske magasin British Journal of Cancer har givet spalteplads til resultaterne. De mænd, som tilbragte mindre end halvdelen af deres arbejdstid siddende, havde 20 procent lavere risiko for at pådrage sig den alvorlige sygdom. De personer, som cyklede mere end 60 minutter pr. dag:sko: havde 14 procent lavere risiko end dem, der blot gik eller cyklede 20 til 40 minutter om dagen.

Det er første gang, at der påvises en sammenhæng mellem fysisk aktivitet og (mindsket) risiko for prostata-kræft.

Om bloggen

Henrik Lund Jensens billede
Løbetræner og lærer på Sportsefterskolen SINE, Henrik Lund Jensen, giver dig her de seneste nyheder inden for løb.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • shelles billede
  Jeg har taget det store spring og meldt mig til Berlin halv marathon til april 2012. Jeg løber nu ca 7 km 3 gange om ugen og har været oppe og løbe 12 en gang....Samtidig med mit løberi, har jeg...
 • Per
  Pers billede
  Følg Michael og mig op til, og under vores tur Kattegat Rundt i løbesko og på cykel i maj/juni 2014
 • Brian Egebros billede
  jeg er 55 år, fik i april måned en blodprop. I juni begyndte jeg at løbe lidt, troede jeg skulle dø--den første uge løb jeg 1 km 3 x om ugen, den anden uge løb jeg 2 km 3 x om ugen, den 3 uge løb jeg...
 • David Jensens billede
  Her på bloggen vil jeg skrive om min træning til at gennemføre Hamburg marathon 2016
 • Tonnys billede
  Vil prøve at skrive mine tanker om det at løbe, og ikke mindst det et lette den dertil indrettede. og komme ud af døren.

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14680:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere om Garmin Forerunner

Bliv medlem af løberne.dk