Mere motion = mindre kræft

Henrik Lund Jensens billede

Motion giver mindre risiko for prostata-kræft;;-)

af Henrik Lund Jensen

Rigtig mange mænd bliver ramt af kræft i blærehalskirtlen (prostata). Men der er håb om, at du har mindre risiko, hvis du er fysisk aktiv gennem hele livet. En nyligt offentliggjort svensk undersøgelse påviser dette. Forskerne fra Karolinske Institutet undersøgte 45.000 svenske mænd i alderen 45 til 79 år første gang i 1997. Nu har de spurgt de pågældende personer igen, og resultaterne er godt nyt for de aktive.

Det britiske magasin British Journal of Cancer har givet spalteplads til resultaterne. De mænd, som tilbragte mindre end halvdelen af deres arbejdstid siddende, havde 20 procent lavere risiko for at pådrage sig den alvorlige sygdom. De personer, som cyklede mere end 60 minutter pr. dag:sko: havde 14 procent lavere risiko end dem, der blot gik eller cyklede 20 til 40 minutter om dagen.

Det er første gang, at der påvises en sammenhæng mellem fysisk aktivitet og (mindsket) risiko for prostata-kræft.

Om bloggen

Henrik Lund Jensens billede
Løbetræner og lærer på Sportsefterskolen SINE, Henrik Lund Jensen, giver dig her de seneste nyheder inden for løb.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Frederikkes billede
  Total nybegynder. Efter mange halvhjertet forsøg, håber jeg at dette forsøg virkelig kan få mig i gang og ind i en rutine. Vil starte ud med Begynderprogrammet.
 • nivass billede
  Mobile Sales Force Automation (mSFA) is a mobile solution, easy to use tool for all your sales opportunities. Enquiries from all channels (direct, website, field sales, phone calls emails and...
 • Alex Hansens billede
  Her på min blog vil jeg dele mine oplevelser og forhåbentlig møde en masse dejlige menesker der kan gi et skulderklap eller et spark eller måske bare et godt råd.
 • Newrunners billede
  Jeg er en ny løber med store ambitioner og målsætninger
 • Torben Jensens billede
  Jeg skal i gang med at træne til DHL Stafetten i Århus d. 17 August. Jeg er kommet til at melde mig til sammen med nogen kollegaer, så der er ingen vej uden om denne gang. Jeg er sikker på det også...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14837:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere om Under Amour HOVR Machina

Læs mere om Nordic Adventure Film Festival her

Bliv medlem af løberne.dk