Klassiker mod nye deltagerrekorder

Henrik Lund Jensens billede

Pressemeddelelse

Klassiker mod nye deltagerrekorder

Når startskuddet går til den 11. udgave af det klassiske H.C. Andersen Marathon søndag den 19. september ved Odense Idrætspark, tyder alt på, at rekordstore deltagerfelter vil have snøret løbeskoene. - Det ser rigtig positivt ud i år igen, siger løbsdirektør Torben Simonsen. - Specielt den 5. udgave af 1/2 maratonløbet for kvinder bliver betydeligt større end i 2009, hvor godt 1.000 løb med. Vi mærker, at de tre kvindeløb i Odense og Lillebælt Halvmarathon smitter af på vores løb, som er Europas eneste 1/2 maraton for kvinder, og vi har 50 % flere tilmeldte end på samme tidspunkt i fjor.

Fortræning for alle - og tempoholdere

Et maratonløb kræver en lang forberedelsesperiode. H.C. Andersen Marathon vil derfor gerne igen i år servicere alle interesserede ved at tilbyde fortræning. - Alle er velkommen fra søndag den 25. juli klokken 9, hvor vi samles for første gang ved Ansgar Anlæg, siger Torben Simonsen. - Det gælder ikke blot tilmeldte maratonløbere, men også dem, der forventer at tilmelde sig på den lange distance og dem, der er klar til de to halvmaratonløb. Også hvis man bare vil snuse lidt til atmosfæren og løbe langt, er det et godt tilbud, hvor man møder ligesindede og får en gang løber-snak og nogle gode råd. Vi afholder i alt fællestræning seks gange frem mod det store city-maraton, der igen i år har stor international deltagelse.

- Til selve løbet arbejder vi på at skaffe de populære fartholdere, som kendes fra en række andre, internationale maratonløb, siger Torben Simonsen. - Det skal nok lykkes for os i år, og det er noget, som mange løbere efterspørger.

Verdens eneste løb på 21,097 km for mænd

Det nye tiltag i 2009 var et rent mandeløb på den halve maratondistance. - Vi kom godt fra land, og jeg forventer betydelig flere deltagere i år, siger Torben Simonsen. Der findes mellem 10 og 20 løb for mænd i Danmark, og jeg mener, at vores er det eneste i verden på denne distance. Vi synes, at det er en sjov idé, og den vil vi gerne videreføre.

H.C. Andersen Marathon afvikles hvert år på den 3. søndag i september. Arrangementet omfatter den klassiske maratondistance, 1/2 maraton for både mænd og kvinder i separate felter og MiniMarathon over 4,2 km.
Ved 10-års jubilæumsløbet i 2009 havde H.C. Andersen Marathon i alt 4.123 deltagere fra 26 nationer fordelt på de fire løb: Maraton: 2.208, ½ maraton kvinder: 1.063, ½ maraton mænd: 280, MiniMarathon: 572.

Yderligere informationer:

H.C. Andersen Marathon
Løbsdirektør Torben Simonsen
Gråbrødre Plads 3
5000 Odense C.
30592444/21757592
www.hcamarathon.dk
E-mail: ts@hcamarathon.dk

Henrik Lund Jensen
Pressemedarbejder
66173564/20292815
E-mail: hlund@dsa-net.dk

Om bloggen

Henrik Lund Jensens billede
Løbetræner og lærer på Sportsefterskolen SINE, Henrik Lund Jensen, giver dig her de seneste nyheder inden for løb.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Mielazs billede
  Fra kageform til marathon under 3 timer på 11 mdr.
 • Karoline Viums billede
  Jeg er en pige på blot 15 år, der elsker og løbe og har løbet 2 halvmarathon på ½ år. Jeg ser nu frem til en masse andre landistanceløb i danmarks natur.
 • Preben Wassmanns billede
  Vi anbefaler tilskud fra Forever Living produktserie, og vil gerne være til stede og støtte i vejledning med vore anbefalinger under Himmelbjegløbet den 25. oktober og stiller løbende op og viser vor...
 • Maibritt Skovgaard Rodam Sørenens billede
  Bloggen giver et indblik i de forskellige løb jeg deltager i, billeder fra træningsture og meget andet. Næste mål er 100 km til april. Alt besøg er værdsat:)
 • Henriettes billede
  Er nybegynder, eller faktisk overhovedet ikke startet endnu, men har længe ønsket mig at komme igang med at løbe (Det ser så sundt og fornuftigt ud ;) så med oprettelsen af denne blog håber jeg at...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15347:

Marzenas billede
Jeg hedder Marzena fra 2 år siden startede jeg at løbe… Nu min højste distance 52km Hver weekend...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk