Ismand!

Henrik Lund Jensens billede

Fra dr.dk/Sporten:

Dansk bankmand løber maraton på Antarktis

Til dagligt er Peter Jensen ansat som bankmand i Nordeas kapitalforvaltning. I december smider han imidlertid slipset og løber Maraton på et verdens mest ufremkommelige steder - Antarktis.

Som den første dansker stiller Peter Jensen op til Antarctic Ice Marathon, der ifølge planen er sat til at blive gennemført den 12 december, hvis vejret holder.

- Det var meningen, at vi skulle have været af sted allerede onsdag, men da vejret er utrolig usikkert i de arktiske egne, blev de gode betingelser pludselig erstattet med stormvejr, fortæller Peter Jensen fra hans opholdssted i Punta Arenas i det sydlige Chile.

Her opholder han sig med løbets nitten andre løbere, indtil de får besked om, at flyet går mod løbets startsted, Patriot Hills, på Antarktis.

Men Peter Jensen er ikke urolig. Ventetiden bliver brugt til at dobbelttjekke løbeudstyret endnu engang, før det går løs på med de lidt over 42 kilometers strabadser.

- Jeg har lige været ude og købe nye løbesko, som er kan holde mig oven vande i det bløde underlag, som vi skal løbe i på Antarktis. Desuden skal der jo købes varmt tøj, siger Peter Jensen.

Kulden i de arktiske egne, er en af de faktorer, som Peter Jensen ikke kan træne sig op til under træningspassene i Danmark.

- Jeg tjekkede vejrudsigten i går. Det var minus elleve grader, men da det blæser meget, vil det nærmere føles som minus 30 grader, siger han.

Hvis Peter Jensen gennemfører, er han den første dansker, der har løbet maraton på verdens syv kontinenter.

Om bloggen

Henrik Lund Jensens billede
Løbetræner og lærer på Sportsefterskolen SINE, Henrik Lund Jensen, giver dig her de seneste nyheder inden for løb.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Benny Mousings billede
  Jeg fik en nedslående nyhed på sygehuset d. 01-07-2013, hvor en læge og en sygeplejerske uafhængig af hinanden fortalte mig hvis jeg ikke gjorde noget nu så ville jeg ikke være til stede på denne...
 • Stine Lykke Olsens billede
  Her vil jeg skrive løst og fast om min løbetræning, der dels foregår i Århus 1900, dels med cross-løb i skovene omkring Århus. Giv gerne feedback og er der andre cross-fans må I gerne kigge forbi!
 • Tonnys billede
  Vil prøve at skrive mine tanker om det at løbe, og ikke mindst det et lette den dertil indrettede. og komme ud af døren.
 • nivass billede
  Mobile Sales Force Automation (mSFA) is a mobile solution, easy to use tool for all your sales opportunities. Enquiries from all channels (direct, website, field sales, phone calls emails and...
 • Newrunners billede
  Jeg er en ny løber med store ambitioner og målsætninger

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14837:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere om Under Amour HOVR Machina

Læs mere om Nordic Adventure Film Festival her

Bliv medlem af løberne.dk