ANMELDELSE: Ny bog om løb af Rikke Rønholt

Henrik Lund Jensens billede

Frisk pust til løberfolket

Rikke Rønholts nye bog om løb vinder på overskuelighed, pålidelige fakta og en flot billedside

af Henrik Lund Jensen

I den linde strøm af bøger om løb fik denne fat anmelder fat i Rikke Rønholts: "Bliv løber for livet". Det skulle vise sig blive et fint bekendtskab. Rikke Rønholt er tidligere eliteløber med 400 meter, 800 meter og 400 meter hækkeløb som sine favoritdistancer. Dansk rekordholder på 400 meter med 52,84, 3´er på alle-tiders listen på den dobbelte distance med 2.01,12 og 2´er med hækkene i 57,04. En bronzemedalje til junior-EM er det også blevet til. Den store erfaring fra løbebanerne har Rikke Rønholt bragt med sig som skribent, forfatter og også som entusiastisk vært og levende kommentator på TV2 Sport, når der sendes fra de store stævner.

Mange emner

På de godt 200 sider tager Rikke Rønholt livtag med stort set alle løbets aspekter. Hvorfor løber vi? Det svarer forfatteren på over 17 sider. Hvordan skal motivationen holdes oppe i et højt leje hele vejen til målstregen? Det får vi også gode tips til i et kapitel, der samtidig indeholder emnerne lyst versus disciplin, sygdom og skader. Og den træningsfysiologiske del af emnet løb tages under grundig behandling over 58 sider, der rummer svar på en masse spørgsmål. Og så står der ganske korrekt: "Løbere er forskellige, deres træning burde også være det". Der er mange gode illustrationer og kurver/modeller over træning.

Kost, skader og gode tips

I kapitlet om kost og energi tages emner som blodsukker, sult og vægt op. Meget sobert og uden løftede pegefingre. Og der er fine gennemgange af "det rigtige tøjvalg", løbegadgets og løberlivet som forælder (35-årige Rikke Rønholt er relativt nybagt mor). Let fortalt uden de store dikkedarer. Bogen prydes af en række gode billeder. Ikke bare af hovedpersonen, som er notorisk fotogen, men også af almindelige løbere. Det tæller klart på plussiden, at det ikke bare er ultra-slanke topløbere, som er den visuelle garniture i bogen. De faktuelle emner er krydret med Rikke Rønholts egne historier om et liv som løber. Hun er meget berejst, og der kommer mange gode fortællinger ud af hendes oplevelser, både når der er dømt optur, og når der er perioder med skader og tudepauser.

Anbefales

Fagligt er bogen ganske stærkt funderet. Men blandt det faktuelle stof og de mange historier kunne jeg godt savne en mere udførlig oversigt over løbemagasiner, websites både i DK og i det store udland (der er kun syv !) og andre bøger om løb.

"Bliv løber for livet" kan absolut anbefales for den seriøse motionist, og den rutinerede kan også hente rigtig mange tips og gode råd i bogen. En oplagt gave til den, man holder af (som er aktiv løber). Også som slap-af læsning og inspiration er bogen et godt valg. For der er samtidig også en masse humor i bogen!

22 sider af bogen kan læses på Politikens Forlags hjemmeside.

Rikke Rønholt: Bliv løber for livet. Udkommet 2011. 214 sider. 250 kroner. www.politikensforlag.dk

Billeder

Om bloggen

Henrik Lund Jensens billede
Løbetræner og lærer på Sportsefterskolen SINE, Henrik Lund Jensen, giver dig her de seneste nyheder inden for løb.

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14252:

Morten Nobels billede
løbsarrangør for oldschollrun.dk samt løber halv hel samt trail og lidt ultra. samt som runner

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Guldbæk løbet

Bliv medlem af løberne.dk