Mod nye horisonter

Tor Rønnows billede

Forandring fryder, siger man. Det gælder også indenfor løberlivet, som jo om noget kan føles monotont og repeterende; foden frem, foden tilbage, 5 K, 10 K, maraton, maraton igen, maraton igen igen - og igen. GAAAAB.

Spøg til side - afveksling er en god ting. Tag nu bare den nye trend ud i vintertræning: trappetræning ! Ja, der er en voksende flok i Københavnsområdet med et junkie-agtigt forhold til trapperne på Rigshospitalet, og undertegnede er en af dem. Hvem skulle have troet, at det at løbe op og ned og op og ned en stiv time i træk kunne være SÅ sjovt og vanedannende ? Foruden i øvrigt at være helt forrygende træning !

Personligt har jeg også haft glæde af at stille sigtekornet på helt nye lande og destinationer, når der bookes maratonrejser. Sidste år gik turen bl.a. til Marrakech, Tokyo, Reykjavik og Athen, sidstnævnte med deltagelse i det klassiske maraton fra ja, selve Marathon til Athen med flot afslutning på det olympiske stadion. Se beretningen her: Athens Klassiske Marathon

Athens Classical Marathon 2016 - Tor Rønnow - motionsløb.dk
Athens Classical Marathon - foto: Tor Rønnow

Kalenderåret 2017 blev åbnet med en kæmpe oplevelse i Dubai, hvor de mange skyskrabere og alskens luksus tog kegler. Men som jeg afslutter i min beretning (læs hér: Dubai Marathon), så var det fra helt andet hold, at turens egentlige permanente hovedindtryk kom:

"Det var en imponerende og overvældende oplevelse, men også en meget kunstig verden. Alverdens luksus kan ikke ersatte et knus fra en kær, sine børn. Overvældende rigdom i en ørken kan ikke konkurrere med et lysegrønt bøgetræ, duften af en skovbund, udsigten fra et norsk fjeld. Men det skal disse ting heller ikke. Tilbage bliver tanken om taxachaufførerne og deres liv. Fædre, som jeg. Marcus Aurelius skrev i sine Mediationer "En mands skæbne; vilkårlig". Det forstår jeg så meget bedre efter at have talt med disse sympatiske mennesker, ydmyge og venlige midt i deres fra mit synspunkt hårde og afsavnsrige liv. De er ørkenens helte - sammen med de mange andre arbejdere, der har gjort det moderne, luksuriøse Dubai mulig. Disse mennesker vil jeg bære som vidnesbyrd længe efter duften af Channel har fortaget sig."

Dubai Marathon 2017 - Tor Rønnow - motionsløb.dk
Dubai Marathon - foto: Tor Rønnow

Ja, man kan lære noget af at opsøge det nye, turde det fremmede. Senere på året går turen til Malta Marathon (5 marts) og Warsawa (23 april), to nye lande på mit dansekort, og to løb, jeg glæder mig til at kunne berette om. Hvem ved, måske vi ses, hvis flere måtte inspireres til at give efter for nysgerrigheden ? Forandring fryder. Siger man.

vh. Tor Rønnow

Om bloggen

Tor Rønnows billede
Megaløber Tor Rønnow, medforfatter til "ELSK AT LØBE", deler her ud af sine oplevelser med løb i hele verden. Læs mere og se billeder fra alverdens marathonløb på www.temperance.dk

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Peter Østergaards billede
  Tja, man kan vel kalde mig den løbende svømmer, eller den svømmende løber. Jeg kører et forsøg med mig selv, det omhandler de +/- Jeg oplever ved og svømme ved siden af min løbetræning, Målet er...
 • hasslenegosls billede
  [url=http://hassfashion.ru/]фабрика одежды лен[/url]
 • Emils billede
  Dette er en blog omkring løb og i særdeleshed omkring udstyr. Der vil komme gode råd til valg af udstyr, samt gode råd til forbedringer af dit løb. Håber i vil læse med :)
 • henrietteks billede
  på min blog vil jeg nok primært skrive om løb eller de mål jeg har sat mig eks, kvinde tri her til Juli 2011 og mit halvmarathon både her i maj og septmeber i Odense-om jeg når det:) så det bliver...
 • kkartdecos billede
  Jeg vil skrive lidt om mine forberedelser frem til mit livs 2 Maraton i Hamborg 22. Maj 2011

Log ind

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 12470:

Micks billede
Korte distancer

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Fra shoppen