Barcelona marathon 2010

Tor Rønnows billede

Efter en laaang vinter i Danmark læser kalenderen nu marts, og dermed er det officielt forår, selvom temperaturerne pt. stadig lader en del tilbage at ønske. Ikke desto mindre ER det nu, at sæsonen for storby-marathons så småt åbner. I weekenden tog vi hul på løjerne med Barcelona marathon, et løb der traditionelt ligger i første weekend i marts. Jeg besøgte selv løbet første gang i 2007, og var således spændt på gensyn med såvel storby som løb.

Løbet starter tidligt søndag 08.30, og skal man sige noget eentydigt positivt om Barcelona marathon, så må det være at værdsætte den flotte ramme for start og mål ved foden af byens slot og de to så karakteristiske tårne.

Ruten byder på en del stigninger undervejs, faktisk er de første 3 km en lang opstigning imod F.C. Barcelonas berømte stadion, Camp Nou. Men desværre efterfølges de egentligt få 'højdepunkter' på ruten af en del ret kedelige boligblokke og store omfartsveje o.lign., og på en for årstiden kold dag, hvor der måske ikke var så mange tilskuere som ellers, så var hovedindtrykket nok, at der findes mere spændende ruter og storbymarathon end lige Barcelona (dette år).

Heldigvis kan man jo så nyde den kontekst, løbet afvikles i, nemlig millionbyen Barcelona, bl.a. kendt for arkitekten Gaudis genialiteter, hvoraf de to turistattrakioner Casa Batllo...

... og Sagdrada Familia er de mest kendte. Begge passeres under løbet, og jeg fik selv lejlighed til at 'turiste' dem om lørdagen... jeg vil mene, at det er et must at se disse steder, hvis man kommer til Barcelona !

Udover at sætte pris på disse arkitektoniske perler undervejs i løbet fik jeg også lavet lidt spas selv, idet jeg gennemførte løbet i min efterhånden halvberømte Spiderman-dragt... den tager altid kegler og man får faktisk lige et ekstra skud energi af at få de mange tilråb, som en sådan gimmick afstedkommer.

Ja, sæsonen for storby-marathons er i hvert fald åbnet nu, senere følger Rom, Paris, Wien, Hamborg, London osv. osv., der er formentligt mange af læserne her på motionslob.dk, der ser frem til disse begivenheder. Indtil man når så langt kan kigge lidt videre på billederne fra Barcelona marathon 2010 her. God fornøjelse !

Med venlig hilsen... Tor Rønnow

#1

Anne i Barcelonas billede

Hvor ser det fedt ud! Jeg træner selv op til Marathon i øjeblikket og vil helt sikkert overveje Barcelona!

kh
Anne

Om bloggen

Tor Rønnows billede
Megaløber Tor Rønnow, medforfatter til "ELSK AT LØBE", deler her ud af sine oplevelser med løb i hele verden. Læs mere og se billeder fra alverdens marathonløb på www.temperance.dk

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Brian dollerups billede
  gode råd om North Beach marathon til den 30 juni.
 • Mytans billede
  Efter min ringe overbevisning er 5 km distancen en lidt overset distance. De 5 km. opfattes tit som en distance for begyndere, børn eller som et springbræt/træning til længere distancer. På diverse...
 • BroncoBobs billede
  Her vil jeg fra tid til anden skrive om min udvikling...
 • Mads Ladefoged Loldrups billede
  Nu skal jeg i bedre form. Synes jeg har taget alt for meget på. Så i denne blog vil man kunne følge min optræning til Skjern Å Running Challenge den 30. april, hvor jeg har tilmeldt mig 8,2 km. Så...
 • Pernilles billede
  I min blog vil jeg udøse af min enorm ringe erfaring som løber og dele min kamp på landevejen med jer.

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14685:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere om Under Amour HOVR Machina

Læs mere om Garmin Forerunner

Bliv medlem af løberne.dk