En lille græsk historie

Bramming IF Motions billede

Natten til fredag d. 29.oktober 2010, drog 22 personer fra Bramming IF Motion og ”Esbjerg Løberne” mod Hamburg Lufthavn, hvorfra vi skulle flyve til Athen og deltage i 2.500 års jubilæums løb. Turen havde været planlagt i næsten halvandet år, forventningerne var i top og mange timers træning på vejene skulle nu resultere i en fantastisk oplevelse.

Den følgende søndag morgen fra kl. 06.00, blev 12.500 løbere kørt med busser ud til Marathon sletten. Det var koldt, på dette tidspunkt, men det varede ikke længe, inden solen kunne skimtes oppe over bjergene, og temperaturen begyndte langsomt, men meget sikkert at stige. Jeg ved ikke præcist, hvad temperaturen endte på, men det var meget varmt og dagen efter, målte vi den til 31 gr. C !
Alle løbere var inddelt i grupper, som blev sendt af sted med minutters interval, kl. 09.00 blev første gruppe sendt af sted, og store mængder af helium balloner blev sendt til vejrs. Som altid er der lidt ”kaos” de første km, men hurtigt begyndte der at komme lidt spredning, og vi kunne begynde at nyde dét, vi havde trænet til gennem flere måneder.
Solen var nu begyndt at vise sin magt, hvilket arrangørerne var bevidste om, for der var depoter efter hver 2,5 km., hvor vi kunne få kildevand på flaske, og indimellem var der desuden energidrikke og bananer – senere på ruten var der også energi-gel og Coca Cola.
De første 7,5 km af ruten var relativ flad, men så begyndte de store stigninger at komme, ruten var meget kuperet og helt som ”frygtet”. Den relativ store gruppe af ”røde” danskere fra Bramming må være blevet bemærket, for rigtig mange råbte ”tak” for vi deltog og de heppede på Danmark.
Vi havde læst ruten var kedelig og til tider menneske tom, men p.g.a. det var et jubilæums løb, var der stor opbakning langs det meste af ruten.
Vi kæmpede os gennem bakkerne og ved 32 km, begyndte det så at gå ned ad mod Athen og Panathenaikon Olympiske stadion.
Jo tættere vi kom mod mål, jo mere opbakning fra publikum, hvilket de fleste af os vist også havde brug for. Den sidste km gik ned ad en flot allé, tætpakket med publikum, hvor man kunne mærke den olympiske ånd komme mere og mere ind under huden…..ENDELIG, rundt om sidste hjørne og ind på Panathenaikon Olympiske stadion, som rejste sig i fuld figur, der gjorde flere blev totalt overvældet og måtte kæmpe for at holde en tåre eller to tilbage.
Det at løbe ind på stadion kan ikke beskrives, det skal opleves…velfortjent fik alle den medalje
vi havde kæmpet for om halsen, vi kunne komme hen til vore kammerater og dele glæde og ellers
heppe på de, der kom ind efter os. 20 personer løb maraton og 2 løb 10 km ruten — tiderne var
ikke så vigtige, der var mere fokus på alle gennemførte, og derved blev en del af en græsk
historisk oplevelse. Resten af tiden frem til tirsdag middag, brugte vi på fælles-hygge og
sightseeing, hvor vi fik set lidt af byen og ikke mindst Akropolis, som
har en helt fantastisk udsigt over Athen og omegn.

Gruppen så ens ud og havde en fællesskabs-følelse, som gjorde at turen
blev en oplevelse, vi alle sent vil glemme.

Poul Bjerrum

Billeder

Om bloggen

Bramming IF Motions billede
Udover testløbene, vil jeg på denne blog, forsøge at beskrive nogle af de løb jeg deltager i, men ikke selv skal være testløber på.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • René Gadeberg Kellers billede
  Her vil jeg prøve at beskrive min vej mod målet, som VAR et marathon inden jeg fyldte 40 år og nu BARE er et marathon. Alle er velkomne til at stille spørgsmål og kommentere på bloggen...
 • Peter Østergaards billede
  Tja, man kan vel kalde mig den løbende svømmer, eller den svømmende løber. Jeg kører et forsøg med mig selv, det omhandler de +/- Jeg oplever ved og svømme ved siden af min løbetræning, Målet er...
 • Mads Merrilds billede
  Så er der kommet gang i benene igen og det går for fuld damp, jeg regner med at skulle løbe Korup ½ marathon d1/4 2012 og måske Vejle Ådal igen i år
 • Lars Kudsks billede
  LØB, LØB OG ATTER LØB - HER ER MINE ERFARINGER, GLÆDER OG KAMPE MED AT LØBE ... MIT NÆSTE STORE MÅL ER AT BLIVE MIN SKADE KVIT OG KUNNE LØBE 5 KM UDEN SMERTER. JEG ER VED AT SKIFTE FRA AT VÆRE...
 • Jeanettes billede
  Min blok om løb.

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15650:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up