Vi løber mere end nogensinde.

Anette Lund Madsens billede

De sidste 20 år har der fundet en rivende udvikling sted på løbemarkedet. Her er lidt interessante tal.

25 procent: Minimum så stor en del af befolkningen løber i dag. I 1993 svarede kun ni procent, at de løb. Tallene er tre år gamle, men er de seneste opgjorte. Forskerne mener, tallet er højere i dag.

20 procent: Så stor vækstrate har Danmarks største sportskæde Sportmaster haft årlig de seneste fem år på salg af løbesko, løbetøj og andet løbeudstyr. Kæden regner med, at udviklingen vil fortsætte.

350-400 mil. kr.: Så stort er det danske løbemarked ifølge sportsøkonom Troels Troelsen fra Handelshøjskolen i København. Inden for et til to år vil det have rundet minimum en halv milliard kroner, skønner han.

10.700 løbere: Så mange var tilmeldt Copenhagen Marathon i 2009. I 2005 var antallet 4.286 tilmeldte. Flere andre maratonløb rundt om i Danmark oplever ligeledes en stigende tendens i deltagerantallet. Generelt er det muligt at løbe et maraton hver uge et eller andet sted i Danmark, hvis man har lyst.

40 mio. kr.: Så stor var omsætningen sidste år i Danmarks største løbeklub Sparta i København. Langt den største del af omsætningen kommer fra at arrangere populære løb som DHL og Copenhagen Marathon.

200 procent: Så stor har væksten været i salget af løbetøj og løbeprodukter siden 2006 og frem til i dag for Adidas Danmark. Samtidig er antallet af produkter relateret til løb fordoblet i samme periode, til nu tæt på 100 produkter.

37 procent: Så mange af de aktive respondenter fra Berlingskes Mediapanel svarer, at de løber regelmæssigt. Det gør løb til den mest udbredte og benyttede motionsform efterfulgt af fitness og cykling blandt de 5.794 adspurgte brugere.

35.000 løbere: Så mange er aktive i en forening under Dansk Atletik Forbund. I DGI-regi er det godt 22.000. Det er tæt på en fordobling på tre år. Generelt er løb en idræt, langt de fleste dyrker uden at være tilknyttet en klub eller foreninger.

25.000 kvinder: Så mange løb sidste år Spartas Kvindeløb (tidligere kendt som Alt for Damernes løb). I år regner Sparta med at udvide kapaciteten til 30.000 fordelt over tre dage og stadig kunne melde alt udsolgt.

Kilde: Berlingske Research, Idrættens Analyseinstitut, Troels Troelsen (CBS), Sparta, Adidas og Nike

#1

Pia Dyrbergs billede

Hej Annette.
Kan du maile dine præcise kildehenvisninger til mig? Jeg har svært ved at finde hvor du præcist har fundet alle disse fantastiske tal. Sidder netop og skriver min bachelor i fysioterapi. projektet handler om motionsløbere og skinenbensbetændelse.

Mvh Pia

Om bloggen

Anette Lund Madsens billede
Nyheder om løb indsamlet og bearbejdet af Anette Lund Madsen

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14740:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere om Under Amour HOVR Machina

Læs mere om Nordic Adventure Film Festival her

Bliv medlem af løberne.dk