Verdensrekord el. verdensbedstenotering ???

Anette Lund Madsens billede

I forbindelse med VM i Daegu i august holdt IAAF (Det Internationale Atletikforbund) kongres, og her blev det vedtaget, at verdensrekorder ikke kan anerkendes, hvis resultatet ikke er opnået i et kønsopdelt felt. Hvis en tid er opnået i et kønsblandet felt, skal tiden betegnes som "verdensbedstenotering".

Det har ingen betydning for baneatletikken, men får stor betydning for de mange arrangører af landevejsløb, hvor der stort set altid er et blandet felt af mænd og kvinder. Et af argumenterne fra IAAF for at ændre reglerne er, at de kvindelige eliteløbere får pace af deres mandlige konkurrenter under løbet.

Paula Radcliffe fra Storbritanien har siden 2003 været indehaver af verdensrekorden på marathondistancen for kvinder med tiden 2.15.25 timer fra London Marathon.

Ændringen af reglerne betyder at hun nu har en verdensrekord, der lyder på 2.17.42 timer - sat i London Marathon i 2005. Samtidig er hun indehaver af en verdensbedstenotering på 2.15.25 timer, når hun på søndag løber Berlin Marathon. Konsekvensen er, at 37-årige Paula Radcliff er to minutter tættere på at miste sin verdensrekord.

World Major Marathons (WMM) og Association of International Marathons (AIMS), som repræsenterer flere end 300 løb over hele kloden, kalder de nye regler "uretfærdige".

Organisationerne understreger, at langt størstedelen af de internationale løb løbes i kønsblandede felter, og at løbsarrangørerne foreløbig vil anerkende begge typer rekorder som verdensrekorder, indtil sagen er diskuteret med IAAF.

"Den nuværende situation, hvor den hurtigste tid ikke kan anerkendes som rekord, er forvirrende og uretfærdig og yder ikke vores historie respekt," lyder det i en udtalelse.

Direktør Jacob Larsen fra Dansk Atletikforbund har endnu ikke forholdt sig til den danske marathonrekord for kvinder, som også er sat i et blandet felt. I DAF plejer man dog at følge IAAF`s regler. 

Om bloggen

Anette Lund Madsens billede
Nyheder om løb indsamlet og bearbejdet af Anette Lund Madsen

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Brian Egebros billede
  jeg er 55 år, fik i april måned en blodprop. I juni begyndte jeg at løbe lidt, troede jeg skulle dø--den første uge løb jeg 1 km 3 x om ugen, den anden uge løb jeg 2 km 3 x om ugen, den 3 uge løb jeg...
 • Thomass billede
  Her kan du følge mine løbeture som håndboldspiller. Jeg vil gå i dybden med mine løbeprogrammer og hvordan de passer ind i hverdagen med håndboldtræning og styrketræning.
 • Louise Andersens billede
  Her vil jeg kort og godt skrive om mine løbe ture og de motions løb jeg deltager i :)
 • Janni Henningsens billede
  Jeg er desværre skadet i knæen om kommer ikke ud at løbe d. 05.05.2012 Nogen der vil købe denne billet til 200kr. normalpris 380kr. Der er en dame t-shirt med i størrelse small. Den kan måske byttes...
 • Kaspar Fuglsangs billede
  En misbrugers vej mod den halve marathon.

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14709:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere om Under Amour HOVR Machina

Læs mere om Garmin Forerunner

Bliv medlem af løberne.dk