Usain Bolt blev diskvalificeret i 100-meter-finalen ved VM i Daegu.

Anette Lund Madsens billede

 Der var drama i luften idag i Daegue, da storfavoritten Usain Bolt blev diskvalificeret, fordi han tyvstartede i 100 meter finalen.

Hans jamaicanske landsmand og træningskammerat Yohan Blake greb den uventede chance og vandt i 9,92 sekunder foran amerikaneren Walter Dix i 10,08 og Kim Collins fra St. Kitts & Nevis i 10,09 sekunder.

Bolt er verdensrekordholder med 9,58 sekunder og var storfavorit i Daegu. Han var urørlig i både indledende heat i går og i formiddagens semifinale, så det forekom helt unødvendigt, at han løb, før startskuddet lød.

Straks da andet skud lød som signal om, at der var omstart, flåede Bolt trøjen af og tog sig til hovedet. Hverken storfavoritten selv eller publikum på stadion kunne forstå, hvad der var sket.

Bolt blev forvist fra banen af de sydkoreanske arrangører, men atletikkens største stjerne var ikke meget for at luske væk. Han ærgrede sig tydeligt i området bag løbebanen, og tilskuerne var tydeligvis chokerede.

Da finalen kom i gang med de resterende løbere, var stemningen apatisk og mat på lægterne.

Sportsligt blev det en glimrende finale, hvor Yohan Blake kom bagfra og overhalede Walter Dix.

Ritzau

 

 

 

 

Om bloggen

Anette Lund Madsens billede
Nyheder om løb indsamlet og bearbejdet af Anette Lund Madsen

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • David Jensens billede
  Her på bloggen vil jeg skrive om min træning til at gennemføre Hamburg marathon 2016
 • Anne Mettes billede
  For 2 år siden kunne jeg ikke løbe 2 km uden at holde flere gåpauser. Jeg tog en beslutning og er i fuld gang med at forbedre mig som løber. Det vil jeg forsøge at skrive lidt om på min blog. Vejen...
 • Thomass billede
  Her kan du følge mine løbeture som håndboldspiller. Jeg vil gå i dybden med mine løbeprogrammer og hvordan de passer ind i hverdagen med håndboldtræning og styrketræning.
 • Buus08s billede
  Stort og småt om løbetræning og motionsløb
 • Melindas billede
  Jeg vil skrive om mine oplevelser omkring træning, mad og min hverdag. Jeg styrketræner dels, men løber også meget og derfor vil mine indlæg være lidt en blanding af alt dette. Jeg håber nogle kan...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14330:

Janne Lykous billede
Jeg hedder Janne Lykou, har indtil videre løbet 33 halvmararthon. I 2020 er min plan at løbe...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk