Triatlet død ved Challenge Aarhus

Anette Lund Madsens billede

 En af deltagerne ved søndagens store triatlonkonkurrence i Aarhus - KMD Challenge - er død. Manden, der er 32 og fra Østjylland, fik et ildebefindende under konkurrences svømmedel. Det skete kort før mål, efter at manden havde svømmet mellem et kvarter og 20 minutter, oplyser DR Østjylland. Manden blev reddet hurtigt i land og fik hjertemassage af de læger, der var ved stævnet - men han døde i nat.

Deltagerne i konkurrencen skulle svømme en kilometer i det forholdsvis kølige vand. Netop fordi vandet er så koldt i Aarhusbugten for tiden, var arrangørerne tvunget til at at skære svømmedelen ned til næsten den halve distance. Skal man svømme i åbent vand, skal vandet være mindst 14 grader varmt, siger Dansk Triathlon Forbunds regler.

Søndagens konkurrence var ifølge DR Østjylland i øvrigt startet med et minuts stilhed til ære for en atlet, der skulle have været med. Han døde af et ildebefindende efter at have svømmetrænet i Aarhusbugten i forrige weekend.

Ritzau

#1

Sundheds billede

Man kan jo så stille sig spørgsmålet om triatlon i det hele taget er sundt! Der er i hvert fald noget der tyder på, at man ikke skal svømme i koldt vand. Underligt, at man ikke flyttede svømningen til en svømmehal i stedet for at afkorte svømmedistancen. Hvad hjæper det, at fortsætte med at svømme i koldt vand, når man ved, at det er farligt?

Det er meget beklageligt, at manden ikke stod til at redde, selvom han fik hjertemassage på stedet frown - vi må håbe, at arrangørerne har lært af deres fejl!

 

 

 

Om bloggen

Anette Lund Madsens billede
Nyheder om løb indsamlet og bearbejdet af Anette Lund Madsen

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Peter Østergaards billede
  Tja, man kan vel kalde mig den løbende svømmer, eller den svømmende løber. Jeg kører et forsøg med mig selv, det omhandler de +/- Jeg oplever ved og svømme ved siden af min løbetræning, Målet er...
 • pixis billede
  Hvad laver en motionsløber når hun IKKE lige løber ??? det og meget andet vil du kunne læse om her på bloggen, som først og fremmest bliver min personlige træningsdagbog. Jeg skal efter længere tids...
 • Sandra Flindt Jørgensens billede
  Kom og besøg min blog! Skriver trænings- og hverdagsindlæg! http://sandraflindt.bloggersdelight.dk/ Hav en god dag!
 • Lasses billede
  LØst og fast om mine oplevelser med løb
 • Christian Solholms billede
  Lidt ligesom at man skal holde sig selv i ørene og disciplinen i top. Så er det lidt det samme, når det kommer til at drive virksomhed. Skal man være selvstændig eller iværksætter, skal disciplinen...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14709:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere om Under Amour HOVR Machina

Læs mere om Garmin Forerunner

Bliv medlem af løberne.dk