Tilmelding til Stockholm Jubilæumsmarathon åbner i dag klokken 13:48

Anette Lund Madsens billede

 For første gang arrangeres et internationalt maraton på 100 årsdagen for en olympisk maraton på den samme rute som for 100 år siden. Det sker i Stockholm den 14. juli 2012.

I 1912 var marathonløbet den helt store begivenhed ved OL i Stockholm. Det var den eneste dag under OL, hvor Stockholms nyopførte stadion var fyldt til bristepunktet, til trods for at billetpriserne var højere netop denne dag.  Løbet startede på stadion, hvor løberne løb ¾ omgang, inden de løb ud fra stadion. 

I 2012 vil man forsøge at genskabe den fantastiske stemning fra 1912 på stadion og ruten. Som dengang starter løberne inde på det olympiske stadion foran Det kongelige Galleri og løber ligeledes ¾ omgang inden de løber ud på ruten som går nordpå til Sollentuna Kirke og dernæst samme vej tilbage. Ruten  vil følge OL-ruten så præcis som muligt. Dengang var ruten dog kun på 40 200 meter, men i 2012 vil man tilføje en ekstra sløjfe før mål, så man kommer til at løbe den officielle marathondistance på 42 195 meter. Mål vil som dengang også finde sted på stadion, hvor de sidste 350 meter løbes inden målstregen på Det kongelige Galleri.

I 1912 var løbet planlagt til at starte klokken 13:45, men det tog længere tid end planlagt at få samlet alle deltagerne, så løbet startede først klokken 13:48, derfor starter tilmeldingen i dag også klokken 13:48!

I alt er der plads til 8.000 løbere, som vil blive inddelt i fire grupper og sendt af sted med 10 minutters mellemrum.  Tilmelding og yderligere oplysninger kan ses på: www.jubileumsmarathon.se

#1

Anette Lund Madsens billede

Hmm, jeg tror nu ikke, at de har beholdt priserne fra dengang - det koster 935 kr for et startnummer + 215 kroner ekstra for en t-shirt.

Om bloggen

Anette Lund Madsens billede
Nyheder om løb indsamlet og bearbejdet af Anette Lund Madsen

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Hans Christians billede
  Mine løbeoplevelser. Træning, løb og alt imellem - så længe der er bevægelse involveret. Håber at dele spændende løbeoplevelser med forhåbentlig mange læsere.
 • Martin71s billede
  Projekt 2011 går ud på at løbe 5 km på 17.30 min. og samtidigt få trænet rigtig meget cykling og svømning.
 • PS
  PSs billede
  Jeg har brugt alt for meget tid de sidste uger på at læse andres løbeblogs… Og nu er det så pay back time! Læs ... eller lad være :).
 • Lars Friis Farsøes billede
  Kække beretninger fra en ung og relativ ny løber, der kæmper for formfremgang, nye personlige rekorder og et marathon på under 4 timer med et dårligt knæ og en forkærlighed for fest som de værste...
 • Lenes billede
  En personlig fortælling om at finde tid og lyst til motion.

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14246:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Guldbæk løbet

Bliv medlem af løberne.dk