Tilmelding til Stockholm Jubilæumsmarathon åbner i dag klokken 13:48

Anette Lund Madsens billede

 For første gang arrangeres et internationalt maraton på 100 årsdagen for en olympisk maraton på den samme rute som for 100 år siden. Det sker i Stockholm den 14. juli 2012.

I 1912 var marathonløbet den helt store begivenhed ved OL i Stockholm. Det var den eneste dag under OL, hvor Stockholms nyopførte stadion var fyldt til bristepunktet, til trods for at billetpriserne var højere netop denne dag.  Løbet startede på stadion, hvor løberne løb ¾ omgang, inden de løb ud fra stadion. 

I 2012 vil man forsøge at genskabe den fantastiske stemning fra 1912 på stadion og ruten. Som dengang starter løberne inde på det olympiske stadion foran Det kongelige Galleri og løber ligeledes ¾ omgang inden de løber ud på ruten som går nordpå til Sollentuna Kirke og dernæst samme vej tilbage. Ruten  vil følge OL-ruten så præcis som muligt. Dengang var ruten dog kun på 40 200 meter, men i 2012 vil man tilføje en ekstra sløjfe før mål, så man kommer til at løbe den officielle marathondistance på 42 195 meter. Mål vil som dengang også finde sted på stadion, hvor de sidste 350 meter løbes inden målstregen på Det kongelige Galleri.

I 1912 var løbet planlagt til at starte klokken 13:45, men det tog længere tid end planlagt at få samlet alle deltagerne, så løbet startede først klokken 13:48, derfor starter tilmeldingen i dag også klokken 13:48!

I alt er der plads til 8.000 løbere, som vil blive inddelt i fire grupper og sendt af sted med 10 minutters mellemrum.  Tilmelding og yderligere oplysninger kan ses på: www.jubileumsmarathon.se

#1

Anette Lund Madsens billede

Hmm, jeg tror nu ikke, at de har beholdt priserne fra dengang - det koster 935 kr for et startnummer + 215 kroner ekstra for en t-shirt.

Om bloggen

Anette Lund Madsens billede
Nyheder om løb indsamlet og bearbejdet af Anette Lund Madsen

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Tim Hansens billede
  Min blog vil handle om de ting som sker omkring mig og i mit hoved. Både når jeg løber motionsløb men også når jeg træner runde om i Furesø Kommune.
 • Per
  Pers billede
  Følg Michael og mig op til, og under vores tur Kattegat Rundt i løbesko og på cykel i maj/juni 2014
 • Bramming IF Motions billede
  Udover testløbene, vil jeg på denne blog, forsøge at beskrive nogle af de løb jeg deltager i, men ikke selv skal være testløber på.
 • Emils billede
  Dette er en blog omkring løb og i særdeleshed omkring udstyr. Der vil komme gode råd til valg af udstyr, samt gode råd til forbedringer af dit løb. Håber i vil læse med :)
 • Stefan Stamms billede
  Nu skal jeg i bedre form og på samme tid vil jeg vinde nogle væddemål :) det kan jo ende med at betale sig at løbe :)

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14587:

Charlotte Møller Bysteds billede
Mit løbe eventyr er sådan for alvor startet år 2018 - det år blev jeg medlem af Pinen og Plagen -...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere om HOVR Machina

Bliv medlem af løberne.dk