Patrick Makau ny verdensmester i marathon (opdateret)

Anette Lund Madsens billede

Ved startlinien til Berlin Marathon kunne arrangørerne melde om perfekt løbevejr med solskin, en let vind og temperaturer omkring 12 grader. Der var 40.963 løbere fordelt på 125 nationer, der stillede op til start ved det traditionsrige løb.

Det blev en dag med overraskelser, hvor storfavoritterne måtte se sig slået. Hos mændene satte den 26-årige kenyaner, Patrick Makau, ny verdensrekord med tiden 2:03:38, hvilket er en forbedring på 21 sekunder af den tidligere verdenskord, som blev sat i Berlin i 2008 af Haile Gebrselassie.

Efter at have krydset målstregen sagde Makau ifølge løbets hjemmeside:

"Jeg kom til Berlin for at vinde. Da jeg var halvvejs, vidste jeg, at jeg havde mulighed for at slå rekorden. Det er den største dag i min karriere."

Haile Gebrselassie, der allerede havde problemer ved de 30 km, udgik af løbet mellem 35 og 40 km-mærket, formentlig fordi han kunne se, at han ikke ville nå en tid, der var god nok til at kvalificere sig til OL i London næste år. Haile Gebrselassie vil dog stadig prøve at kvalificere sig til OL i London i 2012, formentlig i Dubai i januar.

Nummer to i løbet blev Stephen Chemlany fra Kenya i tiden 2:07:55, og Edwin Kimaiyo, også fra Kenya, blev nummer tre med tiden 2:09:50.

Hos kvinderne var engelske Paula Radcliffe og tyskeren Irina Mikitenko storfavoritter, og der var forventet tæt løb mellem de to. Det blev dog kenyaneren Florence Kiplagat, der kom ind som nummer ét i tiden 2:19:44, som er den fjerde hurtigste marathontid hos kvinderne.

Nummer to blev Irina Mikitenko med tiden 2:22:18 og endelig på tredjepladsen engelske Paula Radcliffe med tiden 2:23:44

 

 

 

 

 

 

Om bloggen

Anette Lund Madsens billede
Nyheder om løb indsamlet og bearbejdet af Anette Lund Madsen

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Niels Danielsens billede
  Nu nærmere tiden sig, til det flotte løb i Broager. Vi har samlet knap 40 løbere fra Snejbjerg Motion, og vi får en fantastisk dag, med løb, og efterfølgende middag på Gråsten Slotskro.
 • Bdicte75s billede
  På engang rolig og fyldt med en fantastisk ren energi og forøget overskud - Sådan føler jeg når jeg har løbet. Så hvorfor er det så, så svært at komme afsted? hvorfor kan den ene dag tage den anden...
 • Tåsinge Løbets billede
  Så er der åbent for tilmelding til løbet den 20. marts 2016 !! Kig ind på hjemmeside og tilmeldingsside og få informationer - det er en god start på sæsonen!
 • Lars Kudsks billede
  LØB, LØB OG ATTER LØB - HER ER MINE ERFARINGER, GLÆDER OG KAMPE MED AT LØBE ... MIT NÆSTE STORE MÅL ER AT BLIVE MIN SKADE KVIT OG KUNNE LØBE 5 KM UDEN SMERTER. JEG ER VED AT SKIFTE FRA AT VÆRE...
 • Karin Møllers billede
  Bloggen handler om at elske at løbe,langvarige skader,nedture over ikke at kunne løbe, kampen for at kunne løbe igen.

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14249:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Guldbæk løbet

Bliv medlem af løberne.dk