Marathonløbere søges til forsøg med intervaltræning

Anette Lund Madsens billede

Er højintensiv træning, også kaldet HIT, mere effektivt end bare at løbe derudad i timevis? Påvirker HIT musklerne mere end traditionel løbetræning i et moderat tempo? Og hjælper den højintensive træning med at fjerne det skadelige fedt, man har siddende mellem organerne?

Forskerne fra Center for Inflammation og Metabolisme på Rigshospitalet vil gerne undersøge, om HIT er mere gavnlig og giver en større sundhedsgevinst på kortere træningstid end almindeligt løb. Derfor søger de til forsøg sunde mænd mellem 40 og 55 år, der hverken ryger eller har et overforbrug af alkohol.

Mændene skal enten have løbet mindst 50 km om ugen i de sidste fem år eller have gennemført 10 marathonløb, heraf de sidste to inden for de sidste 14 måneder. Forsøgspersonerne må ikke have haft intervaltræning, fartleg eller andre former for HIT i deres normale træningsprogram.

Forsøget kræver, at man kan møde op på Rigshospitalet i København i forbindelse med træning en gang om ugen i seks uger samt til testning tre dage før og tre dage efter træningsperioden. Er du interesseret, så skriv til hitstudie@gmail.com.

 

Om bloggen

Anette Lund Madsens billede
Nyheder om løb indsamlet og bearbejdet af Anette Lund Madsen

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Kim Pedersens billede
  Følg Kim som nystartet løber frem til september hvor han løber sit første halvmarathon
 • Nadjas billede
  Min blog er en blog, som vil handle om mine egne løbe erfaringer, hvor man vil kunne høre alt om mine mål og vejen dertil. Derudover vil der komme nogen indlæg om sund kost og vejen til en sund...
 • Vivis billede
  Så er et løbeår næsten "løbet" igen. Målene for 2011 er nået, nu er det tid at sætte nye mål. Et mål skal være realistisk, opnåeligt ja og hvad mere? Hovedmålet - pusler lidt med tanken om et...
 • Stine Lykke Olsens billede
  Her vil jeg skrive løst og fast om min løbetræning, der dels foregår i Århus 1900, dels med cross-løb i skovene omkring Århus. Giv gerne feedback og er der andre cross-fans må I gerne kigge forbi!
 • Claus Rasmussens billede

  I november 2011 startede et hold på 15 blandede talenter deres rejse mod CPH Marathon 2012 i god stil og flade sko.

  Og vi har det hele: En jernmand in spe, en duathlet med...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14261:

Peter Øs billede
Startede med at løbe i 2018 efter ca. 20 år uden løb, forsøger at flette det ind i mellem mine ture...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Guldbæk løbet

Bliv medlem af løberne.dk