Marathonløbere søges til forsøg med intervaltræning

Anette Lund Madsens billede

Er højintensiv træning, også kaldet HIT, mere effektivt end bare at løbe derudad i timevis? Påvirker HIT musklerne mere end traditionel løbetræning i et moderat tempo? Og hjælper den højintensive træning med at fjerne det skadelige fedt, man har siddende mellem organerne?

Forskerne fra Center for Inflammation og Metabolisme på Rigshospitalet vil gerne undersøge, om HIT er mere gavnlig og giver en større sundhedsgevinst på kortere træningstid end almindeligt løb. Derfor søger de til forsøg sunde mænd mellem 40 og 55 år, der hverken ryger eller har et overforbrug af alkohol.

Mændene skal enten have løbet mindst 50 km om ugen i de sidste fem år eller have gennemført 10 marathonløb, heraf de sidste to inden for de sidste 14 måneder. Forsøgspersonerne må ikke have haft intervaltræning, fartleg eller andre former for HIT i deres normale træningsprogram.

Forsøget kræver, at man kan møde op på Rigshospitalet i København i forbindelse med træning en gang om ugen i seks uger samt til testning tre dage før og tre dage efter træningsperioden. Er du interesseret, så skriv til hitstudie@gmail.com.

 

Om bloggen

Anette Lund Madsens billede
Nyheder om løb indsamlet og bearbejdet af Anette Lund Madsen

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14610:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere om HOVR Machina

Bliv medlem af løberne.dk