Løbeskovtur i solskin

Anette Lund Madsens billede

 Nordtrims Asserboløb blev gennemført med 332 motionister i strålende sol for 37.gang i Tisvilde Hegn som udfordrede på 4 distancer 15km, 8km, 4km og 2½km børneløb.

Alle var i godt humør og næsten alle gennemførte naturstrabadserne trods varmen på efterårets måske sidste sommersøndag?.

Vejret var absolut med arrangørerne, da man indbød til løb i skoven kl. 10.30 fra Asserbo Slotsruin. Og det var heldigt, for da tilmeldingsfristen var udløbet havde kun godt 200 løbere tilmeldt sig.

Vejrguderne var med Nordtrim, eftertilmeldingerne fik rettet op på tallene, så antallet nåede sædvanlige højder.

Men der er hård konkurrence i ”løbebranchen”. 8 andre steder på Sjælland blev der afholdt løb på denne søndag, bl.a kvindeløbet SMUK i Hillerød, som havde tiltrukket især mange medarbejdere fra Gribskov Kommune.

I ugen før Asserboløbet havde mange Gribskov medarbejdere også deltaget i DHL-stafetten i Københavns Fælledpark. Til gengæld stillede Halsnæs Kommune op med lige knap 40 medarbejdere på Asserboløbets mange ruter.

Børneløbet satte ny deltagerrekord, fordi der var mulighed for at løbe både 2½km for de små ben og 4km for de lidt længere. 72 friske piger og drenge stillede op. Hurtigste dreng på 4 km blev Nordtrims Peter Forsberg i ny løbsrekord 17:02, 6 sekunder foran nr 2 Magnus Johansen. I samme tid, 17:08, kom Mathilde Vibe, Helsinge United i mål.

Hurtigste mand på 4km Christoffer Vienberg, BlovstrødLøverne og ditto kvinde Mona Modahl Larsen fik noteret tiden hhv 13:37 og 20:44.

På den krævende 15 km distance havde 83 løbere tilmeldt sig, heraf 22kvinder, men kun 64 stillede op og gennemførte.

På grund af varmen ændrede en del løbere distance fra 15km til 8km, og det var nok klogt for temperaturen ved middagstid sneg sig på stævnepladsen op i nærheden af 25 grader. Det skabte trængsel ved alle væskedepoterne, så der måtte hentes ekstra vand og drikkekrus.

15km distancen blev overlegent vundet af den unge Morten Heiner, Marathon Sport i tiden 55:17. Nordtrims Rune Knudsen så kun røgen fra Morten og hans lynende grønne strømper der fortonede sig i det fjerne. Rune kom i mål i tiden 58:13. Hurtigste kvinde blev Camilla Rath Nielsen, BlovstrødLøverne med tiden 1:04:09, kun 2min og 10sekunder fra kvindernes løbsrekord sat af Lotte Rekling, SNIK i 2004.

Størst interesse havde 8 km distancen som har udviklet sig til et bredde idrætstræf for motionister der vil prøve sig selv af med startnummer på brystet. Lidt over 100 havde tilmeldt sig, heraf ca halvdelen kvinder. 90 af de fremmødte deltagere gennemførte. Løbets forhåndsfavorit Torben Bille lagde hårdt ud, men midt i løbet satte en fibersprængning en stopper for videre deltagelse, og så havde Nordtrim let spil. Kenneth Nebel opnåede vindertiden 30:33, Hundested AKs Kjeld Olsen 31:13 og Nordtrim blev også tre’er med Thomas Dyrekær Olsen i 31:48. Dog et stykke vej fra løbsrekorden, 27:21, sat af Spartas Poul Grenaa ligeledes i 2004.

Hurtigste kvinde blev Anna Baker Mikkelsen i 38:17 efterfulgt af Hundested AKs Kinna Aunstrup Olsen i 39:47.

En god løbedag i skoven., hvor folk slog sig ned efter løbet og afsluttede med en lille improviseret picnic.

Arrangøren opfordrer i øvrigt deltagerne til at skrive ros og ris på løbets hjemmeside www. nordtrim.dk

 


 

Om bloggen

Anette Lund Madsens billede
Nyheder om løb indsamlet og bearbejdet af Anette Lund Madsen

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15157:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk