Flot punktum fra Andreas Bube

Anette Lund Madsens billede

Andreas Bube satte fredag aften i Bruxelles punktum for en helt forrygende sæson, da han sluttede som nr. 6 blandt verdens allerbedste.

Den danske 800 meter-løber Andreas Bube viste med en fænomenal 6. plads i 1:45,04 minutter ved fredag aftens Diamond League stævne i Bruxelles, at dansk atletik har fået et navn i verdensklasse.

Den 24-årige hurtigløber fra Bagsværd AC skar med tiden 0,44 sek. af sin hidtil bedste tid, og præsterede endnu en gang den hurtigste tid af en nordisk løber, siden Wilson Kipketer indstillede sin karriere for syv år siden.

Alt andet end en sidsteplads i det uhyggeligt stærke felt måtte på forhånd siges at være en succes for danskeren, der da også lagde sig bagerst i feltet på den første omgang og lod sig trække med af det hurtige tempo. På den sidste opløbsstrækning havde Andreas Bube stadig kontakt med hovedfeltet og kunne med sin velkendte finish til sidst besejre to konkurrenter.

Næste mål er OL-finalen
"Det gjorde rigtig ondt de sidste 100 meter. Det er længe siden, at jeg har "syret" så hårdt til, men jeg tænkte bare: Hæng nu på!," lød det fra Andreas Bube, der med tiden nu er på en delt 8. plads på årets europæiske rangliste.

"Jeg er rigtig tilfreds med løbet. Det er fedt med endnu en personlig rekord, og jeg føler mig rigtig motiveret til vintertræningen," siger han med henvisning til 2012-sæsonen, hvor de to store mål er EM i Helsinki og OL i London i hhv. juli og august.

"De næste ti måneder står den på benhård træning. Jeg skal bare blive så hurtig som mulig. Kan jeg forbedre mig blot en brøkdel af, hvad jeg har gjort i år, så ser det godt ud. Det må være det næste mål at komme i OL-finalen," slutter Bube.

Det stærke felt som Bube var oppe imod Golden League, Bruxelles den 16. september, placerede sig således:

1. David Rudisha, Kenya 1:43,96 min.
2. Mohamed Aman, Etiopien 1:44,29 min.
3. Asbel Kiprop, Kenya 1:44,46 min.
4. Marcin Lewandowski, Polen 1:44,53 min.
5. Alfred Kirwa Yego, Kenya 1:44,98 min.
6. Andreas Bube, Danmark 1:45,04 min.
7. Jackson Kivuva, Kenya 1:45,27 min.
8. Bram Som, Holland 1:45,81 min.

Kilde: Dansk Atletik Forbund

 

Om bloggen

Anette Lund Madsens billede
Nyheder om løb indsamlet og bearbejdet af Anette Lund Madsen

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14518:

Martin Nymands billede
Motionsløber samt powerwalker. Medlem af Blåbjerg gå og løbe motion. Stifter og arrangør gennem...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Vista Jaybird

HAJ Marathon

Bliv medlem af løberne.dk