David Rudisha får guld på 800 meter

Anette Lund Madsens billede

Wilson Kipketers verdensrekord på 800 meter (1:41:11) fik lov at stå i 13 år indtil 22. august sidste år, hvor kenyaneren David Rudisha satte ny rekord med tiden 1:41:09. En rekord der kun fik lov at stå én uge, inden han satte en ny.

Præcist et år efter viser Rudisha sin suverænitet og vinder sin første guldmedalje ved VM i atletik i Daegu i Sydkorea. Rudisha sluttede med tiden 1:43:91 minut, som var et halvt sekund foran Abubaker Kaki fra Sudan og russeren Juri Borzakovskij, der fik bronze.

David Lekuta Rudisha, der i 2006 blev juniorverdensmester, er ubesejret på 800 meter i to år og forbedrede i 2010 verdensrekorden to gange og har den nuværende rekord på 1:41:01. 

Om bloggen

Anette Lund Madsens billede
Nyheder om løb indsamlet og bearbejdet af Anette Lund Madsen

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Ann-Dortes billede
  Jeg har fornøjelsen af at teste løbesko :) Så min blog vil primært handle om udstyr og selvfølgelig mine oplevelser med min træning
 • Schaarups billede
  Bloggen skal være min ventil, hvor jeg kan få luftet alle de mærkelige tanker og planer der opstår når jeg engang begynder at løbe rigtigt igen .... :_)
 • Karoline Viums billede
  Jeg er en pige på blot 15 år, der elsker og løbe og har løbet 2 halvmarathon på ½ år. Jeg ser nu frem til en masse andre landistanceløb i danmarks natur.
 • Lasses billede
  LØst og fast om mine oplevelser med løb
 • Danni Callesens billede
  Jeg løber Jylland rundt for Julemærkehjemmene i september 2011. Turen går langs kysten og er på 1000 km. Følg mig her på bloggen.

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14685:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere om Under Amour HOVR Machina

Læs mere om Garmin Forerunner

Bliv medlem af løberne.dk