Bolt satte VM-punktum med verdensrekord

Anette Lund Madsens billede

Jamaicanske Usain Bolt fik oprejsning ved VM i atletik i Sydkorea, da han lørdag vandt guld i 200-meter-finalen og søndag var med til at sætte verdensrekord i 4x100 meter fri.

Det retter lidt op på, at han i 100-meter-finalen, hvor han var kæmpe favorit til guldet, tyvstartede og omgående blev diskvalificeret. Dermed måtte han se landsmanden og træningsmakkeren Yohan Blake vinde VM-guld.
Men han er blevet klogere siden 100-meter-fadæsen, erklærer han over for det internationale atletikforbunds (Iaaf) hjemmeside.

»Tyvstarten i 100-meter-finalen var min skyld, og det har lært mig den lektie at vente og lytte efter, fordi det er pistolen, der bestemmer, hvornår vi går i gang«.

»Det hele var min skyld. Folk siger, at Yohan rørte på sig, men sådan var det ikke. Han har kæmpet hårdt hele sæsonen, og hvis nogen fortjener at vinde, så er det Yohan. Lige siden han begyndte at træne med os, har han arbejdet hårdt«, siger Usain Bolt.

»Det har været svært her. I størstedelen af tiden har der været modvind, og jeg har ikke været i den bedste form, så jeg synes, det er en skøn præstation at løbe 19,40 sekunder på 200 meter«, siger Usain Bolt, hvis rekord på 200 meter lyder på 19,19 sekunder.


Han kan dog glæde sig over, at han var med til at sætte verdensrekord sammen med resten af det Jamaica-hold, som søndag vandt guld i 4x100-meter stafet i tiden 37,04 sekunder.

Næste store udfordring for Usain Bolt er OL i London næste år. Han garanterer, at han - blandt andre - vil være endnu mere opsat, når legene går i gang.

»Mange atleter vil være bedre forberedt og mere fokuserede, og de vil være klar«, siger Bolt.

ritzau

 

Om bloggen

Anette Lund Madsens billede
Nyheder om løb indsamlet og bearbejdet af Anette Lund Madsen

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14605:

Asger Laursens billede
Medarrangør af LØB FOR EN HJERTESAG

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere om HOVR Machina

Bliv medlem af løberne.dk