Andreas Bube på vej til VM i Sydkorea

Anette Lund Madsens billede

Tredie gang blev lykkens gang for Andreas Bube, som med en overbevisende spurt løb sig ind i den europæiske elite, da han her til aften sejrede i et stærkt 800 meter felt ved Flanders Cup i Gent i Belgien med tiden 1:46:10 minutter. Dermed har Andreas Bube opfyldt kvalifikationskravet til ¨VM, som lyder på 1:46;30 min. Det er også kravet til OL

Det er kun tre uger siden, at Bube som den første danskfødte løber i 37 år kom under 1:47:00 minut. Kun to uger efter forbedrede han sin egen rekord med tiden 1:46:93 og nu kun én uge efter lykkedes det Bube ved et taktisk godt løb at bringe sig selv sikkert på vej til VM i Sydkorea og OL i London med tiden 1:46:10.

Da feltet rundede de første 400 meter. lå han sikkert placeret inderst på banen som nr. 5 med en mellemtid på ca. 52 sekunder. Herefter lykkedes det ham støt og roligt at passere modstanderne én efter én indtil der var 100 meter tilbage, hvorefter han satte en slutspurt ind, hvor ingen kunne følge ham.

Dagens rekord er den hurtigste tid nogensinde sat af en danskfødt løber på 800 meter og kun 4,99 sekund fra Wilson Kipketers tidligere verdensrekord. Kipketer er den eneste, der hidtil har repræsenteret Danmark til VM på mændenes 800 meter. Lørdagens flotte resultat bringer samtidig Bube op på en 23. plads på årets europæiske rangliste.

Næste optræden af Andreas Bube finder sted på hjemmebane, nemlig DM på Østerbro Stadion. Efter DM satser han igen på en hurtig tid ved Copenhagen Athletics Games.

 

.

 

Om bloggen

Anette Lund Madsens billede
Nyheder om løb indsamlet og bearbejdet af Anette Lund Madsen

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14330:

Janne Lykous billede
Jeg hedder Janne Lykou, har indtil videre løbet 33 halvmararthon. I 2020 er min plan at løbe...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk