Andreas Bube løber stærkt på 800 meter

Anette Lund Madsens billede

 Andreas Bube løb lørdag aften den hurtigste 800 meter, en danskfødt atlet har præsteret. Det skete ved British Milers Classic i Solihull i England, hvor han blev nr. to i tiden 1.46,93 min.De blev opnået i et ikke helt optimalt løb. De første 400 meter blev løbet med en tid lige under 53 sekunder. Bube lå placeret som nr. 5 ved 600 meter, og egentlig ville han have ventet med at rykke til opløbsstrækningen, da han blev presset bagfra og derefter var tvunget til at sætte et ryk ind. Han gik herefter forbi tre løbere og kunne på de sidste meter lige akkurat ikke hente waliseren Joe Thomas, der vandt i 1:46,77 min.

VM-kravet lyder på 1.46,30, men det har ikke været noget primært mål for sæsonen.

- Det har hele tiden været planen at få en god tid i år. Nu har han så et godt afsæt til OL, hvor kravet formentlig vil være som til VM, siger landstræner Frank de Pauli i en pressemeddelelse fra Dansk Atletik Forbund.

- Lige nu er jeg bare rigtig glad for denne her tid. Løbet viser, at træningen har båret frugt, og det er jeg meget tilfreds med, siger Andreas Bube, der oprindelig satsede på sprinterdistancen 400 meter.

Han får dog næppe nogensinde ram på den danske rekord, for den har kenyanskfødte Wilson Kipketer med 1.41,11 - en tid der også var verdensrekord i en årrække, indtil kenyaneren David Rudisha slog den i august sidste år.

Om bloggen

Anette Lund Madsens billede
Nyheder om løb indsamlet og bearbejdet af Anette Lund Madsen

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14424:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Vista Jaybird

HAJ Marathon

Bliv medlem af løberne.dk