100-årig blev verdens ældste maratonløber

Anette Lund Madsens billede

100-årige Fauja Singh satte ny verdensrekord i søndags, som den ældste mand nogensinde, der har gennemført et marathonløb. Det tog ham lidt mere end otte timer. Helt præcist tog det otte timer, 25 minutter og 16 sekunder for den 100-årige Fauja Singh at løbe de 42,195 kilometer ved Toronto Maraton i Canada.

Gennemførslen af løbet betyder, at Fauja Singh nu kan kalde sig den ældste maratonløber i verden nogensinde. Senior-løberen Singh, der er af britisk-indisk afstamning, har fået øgenavnet 'Turban-Tornadoen' på grund af sin hovedbeklædning.

Han begyndte først at løbe maraton som 89-årig. Siden da har han gennemført otte.Træningen består i, at han hver eneste dag løber 10 km.

Ifølge Singh skyldes hans udholdenhed fire ting: ingefær, karry, te og »at være glad«. Samtidig siger han til CNN, at hans sunde livsstil med vegetarisk kost og daglig træning og uden alkohol eller rygning er det, der holder ham i gang.

"Hemmeligheden bag et langt og sundt liv er at leve uden stress. At være taknemmelig for alt, man har, holde sig væk fra negative mennesker, og at blive ved med at løbe", siger han.

Om bloggen

Anette Lund Madsens billede
Nyheder om løb indsamlet og bearbejdet af Anette Lund Madsen

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Per Brøllings billede
  En Blog om Ultraløb. Om glæder og skuffelser ved at være ultraløber Om store og små oplevelser som ultraløber
 • KaTrineSs billede
  Jeg har sat mig for at ville gemmenføre et løb på 10 km lige inden eller i starten af næste sommerferie. Jeg har ingen idé om mit mål er urealistisk eller om det faktisk er opnåeligt. Jeg ved heller...
 • Vivis billede
  Så er et løbeår næsten "løbet" igen. Målene for 2011 er nået, nu er det tid at sætte nye mål. Et mål skal være realistisk, opnåeligt ja og hvad mere? Hovedmålet - pusler lidt med tanken om et...
 • Solvej Helvig Højstrands billede
  Som ny motionsløber ser jeg frem til at få gode ideer og feedback fra denne blog
 • René Gadeberg Kellers billede
  Her vil jeg prøve at beskrive min vej mod målet, som VAR et marathon inden jeg fyldte 40 år og nu BARE er et marathon. Alle er velkomne til at stille spørgsmål og kommentere på bloggen...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14186:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk

Samsø Marathon 2019