100-årig blev verdens ældste maratonløber

Anette Lund Madsens billede

100-årige Fauja Singh satte ny verdensrekord i søndags, som den ældste mand nogensinde, der har gennemført et marathonløb. Det tog ham lidt mere end otte timer. Helt præcist tog det otte timer, 25 minutter og 16 sekunder for den 100-årige Fauja Singh at løbe de 42,195 kilometer ved Toronto Maraton i Canada.

Gennemførslen af løbet betyder, at Fauja Singh nu kan kalde sig den ældste maratonløber i verden nogensinde. Senior-løberen Singh, der er af britisk-indisk afstamning, har fået øgenavnet 'Turban-Tornadoen' på grund af sin hovedbeklædning.

Han begyndte først at løbe maraton som 89-årig. Siden da har han gennemført otte.Træningen består i, at han hver eneste dag løber 10 km.

Ifølge Singh skyldes hans udholdenhed fire ting: ingefær, karry, te og »at være glad«. Samtidig siger han til CNN, at hans sunde livsstil med vegetarisk kost og daglig træning og uden alkohol eller rygning er det, der holder ham i gang.

"Hemmeligheden bag et langt og sundt liv er at leve uden stress. At være taknemmelig for alt, man har, holde sig væk fra negative mennesker, og at blive ved med at løbe", siger han.

Om bloggen

Anette Lund Madsens billede
Nyheder om løb indsamlet og bearbejdet af Anette Lund Madsen

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Asmund Bramss billede
  BedemandPris er websitet hvor du kan finde alle bedemænd samlet samme sted. Find viden om prissætning, lokalitet og anmeldelser fra alle danske bedemænd. Så i stedet for at lede flere steder, kan du...
 • Lars Kudsks billede
  LØB, LØB OG ATTER LØB - HER ER MINE ERFARINGER, GLÆDER OG KAMPE MED AT LØBE ... MIT NÆSTE STORE MÅL ER AT BLIVE MIN SKADE KVIT OG KUNNE LØBE 5 KM UDEN SMERTER. JEG ER VED AT SKIFTE FRA AT VÆRE...
 • b-o-n-g-os billede
  har prøve at tilmelding mig.Eremitagemarathon.dk.Men adrssen er forkedt,er der nogen så kan hjælpe mig ? mvh anne christensen
 • Trine Rings billede
  Jeg vil primært blogge om mine løbeoplevelser, og måske brokke mig en smule :-)
 • kkartdecos billede
  Jeg vil skrive lidt om mine forberedelser frem til mit livs 2 Maraton i Hamborg 22. Maj 2011

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15138:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk