Wings for Life World indtog Aarhus

Martin Bork, Admins billede

Løbere og kørestolsbrugere på alle niveauer indtog søndag Mindeparken i Aarhus til det globale velgørenhedsløb Wings for Life World Run, som blev afholdt 34 steder verden over på samme tid. Det fælles mål var, at indsamle penge til livsforandrende projekter inden for rygmarvsforskning.

Wings For Life World Run blev gennemført i strålende solskin, da omkring 2000 registrerede deltagere samledes d. 8. maj i Aarhus, for at løbe for dem, som ikke kan. Løbet er det eneste i verden, hvor målstregen jagter dig bagfra.

Løbet blev skudt i gang på samme tid verden over (kl. 13:00 dansk tid) og for de godt 2000 løbere i Aarhus gik det ud på, at løbe så langt de kunne inden de bliver indhentet mållinje-bilen. Mållinje-bilen blev kørt af Jason Watt, som startede ud med 15 km i timen og langsomt accelererede i fart. Når Jason Watt havde passeret løberne, var de ude af løbet. Vinderne er den kvinde og mand som både globalt og lokalt (i Aarhus) sidst passeres af mållinje-bilen.

STÆRKE AARHUS-PROFILER I FRONT

Der var ikke løbet mange kilometer før to stærke Aarhus-profiler lagde sig helt i front i det globale løb. Den kun 23-årige Camilla Christensen blev kåret til den danske kvindelige vinder, da hun efter 38,2 km blev indhentet af mållinje-bilen. Hos mændene var det 35-årige Mikkel Kleis, der løb længst, før han blev indhentet af mållinje-bilen efter 56,8 km. Imponerende resultater, når man tænker på at solen bagte uafbrudt hele dagen!

Under hele løbet var stemningen strålende, for alle løberne var forenet om at gøre en indsats for at hjælpe forskningen inden for rygmarvsskader. 55 deltager var med på ruten i kørestol, og her præsterede Martin Olsen endda at tilbagelægge halvmarathon-distancen på 21 km. Blandt løberne var desuden Borgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard og Peter Falktoft, som hhv. løb 17 km og 11 km.

Derudover fik løbet en ekstra dimension i og med at den rygmarvsskadede racerkører Jason Watt kørte mållinje-bilen. ”Et hvert skridt, der bliver løbet i dag, er et skridt fremad for rygmarvsforskning” sagde Watt efter løbet. ”Det er jeg utrolig stolt af at være en del af.”

130.000 løbere på verdensplan

Mere end 130.000 registrerede deltagere på verdensplan støttede i dag op omkring organisationen Wings for Life, hvis målsætning er at forbedre forskningen inden for rygmarvsskader. Hele tilmeldingsgebyret for hver enkelt deltager gik ubeskåret til forskning rygmarvsskader – og gør dermed Wings for Life World Run til verdens største velgørenhedsløb.

Danske vindere:

Mænd: Mikkel Kleis (Aarhus) 56.8 km

Kvinder: Camilla Christensen (Aarhus) 38.2 km

Globale vindere:

Mænd:

1. Giorgio Calcaterra (Italien) 88.44 km

2. Bartosz Olszewski (Canada) 82.42 km

3. Francisco Morales (Chile) 75.47 km

Kvinder:

1. Kaori Yoshida (Japan) 65.71 km

2. Karin Freitag (Tyskland) 59.08 km, 3. Vera Nunes (POR) / Portugal 58.86

Om Wings for Life World Run

Wings for Life World Run er det største globale velgørenhedsløb og det eneste løb i verden, hvor mållinjen krydser dig. Starten vil gå på samme tid i 34 steder verden over - lige meget om det er ved højlys dag eller midt om natten.

Alle kan løbe med til Wings for Life World Run – uanset om du er afslappet jogger eller passioneret løber. Modsat alle andre løb bestemmer du selv din distance. Ruten ihvert land er 100 km lang, men om du kommer i mål er en helt anden sag. Du bliver nemlig indhentet af målstregen bagfra. Gennem hele løbet vil du blive "forfulgt" af en flytbar målstreg i form af en bil, der starter 30 minutter efter løberne med 15km/t. Herefter sættes farten gradvist op indtil den sidste løber er indhentet. Vinderne er manden og kvinden, der sidst overhales af bilen - lokalt og internationalt. Hver bil styres af den globale løbsplan og befinder sig så ligeledes på samme tilbagelagte distance i hvert individuelt løb over hele verden.

Ved at løbe for dem, som ikke kan, er du med til at støtte organisationen Wings for Life Foundation. Deres mission er at forbedre forskningen inden for rygmarvsskader med ambitionen om at kunne kurere disse. Derfor går 100% af startgebyret og alle sponsorindtægter ubeskåret til livsforandrende projekter inden for rygmarvsforskning.

Om Wings for Life rygmarvsforskning

Det anslås, at 3 millioner mennesker verden over lever med rygmarvsskader. Hvert år øges antallet med 130.000. Rygmarvsskader fører til lammelse og den væsentligste årsag til skaden er oftest trafikulykker.

Forskningen er primært finansieret af private bidrag i naturalier. Som en non-profit organisation er Wings for Life afhængig af støtte og donationer for at fortsætte deres forskning med ambitionen om at kunne kurere rygmarvsskader i fremtiden. Wings for Life World Run kan garantere at 100% af alle donationer der modtages går direkte og ubeskåret til lovende forskningsprojekter inden for rygmarvsskader. 

Links

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Vivis billede
  Så er et løbeår næsten "løbet" igen. Målene for 2011 er nået, nu er det tid at sætte nye mål. Et mål skal være realistisk, opnåeligt ja og hvad mere? Hovedmålet - pusler lidt med tanken om et...
 • Nicco Ankers billede
  FundingGuiden.dk er sitet hvor du kan finde alt entrepreneurship alt sammen samlet ét sted. Find viden om investorer og funding fra hele Danmark. Så i stedet for at kigge mange steder, kan du slippe...
 • shelles billede
  Jeg har taget det store spring og meldt mig til Berlin halv marathon til april 2012. Jeg løber nu ca 7 km 3 gange om ugen og har været oppe og løbe 12 en gang....Samtidig med mit løberi, har jeg...
 • Jørn Künnapuus billede
  Jeg kommer ihvertfald ALDRIG til at ELSKE at løbe. Men sjovt nok så giver jeg mig igang med at træne op til det igen og igen. Denne blog vil hovedsagelig blive brugt som dagbog. Dog vil der nok også...
 • Fagerlunds billede
  Min beskrivelse af de motionsløb jeg har deltaget i.

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14605:

Asger Laursens billede
Medarrangør af LØB FOR EN HJERTESAG

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere om HOVR Machina

Bliv medlem af løberne.dk