Vinder af Kulturministeriets Idrætspris

Martin Bork, Admins billede

På den årlige idrætsreception i Kulturministeriet har Erhvervsskolernes Elev-Organisation i dag fået overrakt Kulturministeriets Idrætspris for indsatsen for at få flere elever på de danske erhvervsskoler til at dyrke idræt.

Kulturminister Marianne Jelved siger:

”Erhvervsskolernes Elev-Organisation gør et stort arbejde for at få elever på de danske erhvervsskoler til at dyrke mere idræt på og udenfor skolen. De har dermed grebet en stor udfordring for erhvervsskolerne, hvor andelen af idrætsaktive er meget lav, ved blandt andet at skabe aktivitet og italesætte det ansvar, det kræver at ændre en usund kultur. De hædres for at gøre en forskel, for at tænke anderledes og for at inspirere andre til at løse de udfordringer, vi møder i hverdagen.”

Baggrund for Kulturministeriets Idrætspris
Prisen på i alt 100.000 kr. uddeles af kulturministeren en gang årligt for en exceptionel idrætspræstation eller indsats inden for idrættens verden. Der er tale om en pris, som dækker hele idrætten – bredde såvel som elite. Erhvervsskolernes Elev-Organisation modtager prisen foran 11 andre indstillede kandidater.

Erhvervsskolernes Elev-Organisation er indstillet af Dansk Firmaidræts Forbund for en målrettet national indsats rettet mod erhvervsskoleelevernes sundhed og manglende fysiske aktivitetsniveau. Samarbejdet imellem EEO og erhvervsskolerne er med til at vise vejen for mange unge i Danmark og forsøger på nye måder at sænke frafaldsprocenter og højne indlæringsevnen for eleverne. Indsatsen indebærer blandt andet støtte til afholdelse af aktivitetsdage, igangsættelse af sundhedsfremmende tiltag på kantineområdet mm.

Prisen er tidligere gået til Dansk Bordtennis Union (2005), forskeren Bente Klarlund Pedersen (2006), trampolinspringeren Peter Jensen (2007), ildsjælen Martin Damgaard (2008), idrætsforeningen B 1909 (2009), tidligere dopingmisbruger foredragsholder Ditlev Traasdahl Madsen (2010), forsker Bengt Saltin (2011) og badmintonspiller Peter gade og roer Eskild Ebbesen, som delte prisen i 2012.

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • LiseSs billede
  Jeg vil skrive om min udvikling som løber, og tage jer med på min rejse mod en sund krop. Jeg er hverken en fanatisk eller fantastisk løber, men jeg er opsat på at gøre det her fuldt ud! Velkommen...
 • Kaj Thomsens billede
  Stort arrangement i Agger, i Nationalpark Thy, 19- 21 august 2011. Foruden tre løb er der havkajaksejlads, kajaksurfing, mountainbike, vindsurf, svømning optimistjolle, beachvolley Se www.aggerathlon...
 • Ole Ellings billede
  Min blog omhandler, hvordan man kan kombinere interessen for natur og løb. Jeg elsker at køre ud til store naturområder for at løbe lange ture, og i min blog vil jeg kommer ind på flere gode bud på...
 • Peder Ls billede
  Det er fedt at være i form Det er fedt at være i live
 • Thomas Enghave Olsens billede
  Så tog jeg endelig hul på det, jeg i mange år har planlagt, nemlig at løbe mit første marathonløb.

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15371:

Nethe Kruses billede
Begynder

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk