Vildt løb i jysk skov er Danmarks hårdeste

Martin Bork, Admins billede

Antallet af højdemeter tårner sig op i de danske motionsløb. Og det ene hårde løb overgår det andet i disse år. Det kan simpelthen ikke blive kuperet nok.

Tendensen giver sig udslag i ændringer på websitet Danskebjerge.dk's liste over de hårdeste danske løbe-events. Først og fremmest i form af en ny nummer 1 i kategorien for mellemlange løb.

Det er Glarbo Highland Trail. Et løb, som foregår i et stort skovområde syd for Silkeborg. På ruten kommer man flere steder op i over 120 meters højde over havet- blandt andet ved Frederik den Syvendes Høj, der i de senere år er blevet kendt som én af Danmarks allerkønneste bakketoppe.

Der er tale om en rundstrækning på 7 kilometer. Ifølge arrangørerne er der 500 højdemeter fordelt på de 7 kilometer, og man kan som deltager vælge at gennemføre rundstrækningen flere gange.

- Det er en meget varieret rute, og derfor er det også lidt vanskeligt at slå fast, hvor mange højdemeter den præcist indeholder. Muligvis er det reelle tal tættere på 400 end 500, siger Jacob T. Johansen, der bestyrer Danskebjerge.dk.

- Men uanset hvad er der god margin ned til andre kuperede løb, så der er ingen tvivl om, at Highland Trail er hårdere. Det er syvende gang, at Danskebjerge.dk har kåret Danmarks hårdeste motionsløb. Løbene inddeles i kategorier efter distance og skal generelt have et trecifret deltagerantal for at komme i betragtning.

Et andet løb, der for første gang er med på listen, er 1864-Løbet i Sønderborg. Især løbets halvmaratonrute er stærkt kuperet.

Se hele listen (inklusive kriterierne for den) her: http://danskebjerge.dk/bjergloeb2.htm

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15204:

Per Løhmanns billede
Jer er 54 år har løbet on off siden 2017 , har aldrig løbet før, 2017, men er blevet bidt af det,og...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk