Vi gav den fuld power

Martin Bork, Admins billede

Premiere på Powerman i Danmark blev en stor oplevelse for de knap 500 deltagere, der blev budt på sol og venligt konkurrencevejr

Af Henrik Lund Jensen

Så stod man der, pludselig. Efter mange måneders træning over vinteren og det spæde forår. Efter at have været på raceren nogle gange efter vinterens mountainbike-kørsel, og efter at have øvet skifter de seneste par uger. Ved ankomsten til stævneområdet får både min træningskammerat, Charlotte og jeg hurtigt og smidigt udleveret startnummer, klæbenummer til cyklen og det fikse, røde armbånd, der giver adgang til selve løbets mekka, skiftezonen.

Udstyret i orden

Vi får tjekket cyklen en sidste gang, der kommer de nødvendige bar i dæk og slange, og hjelm og cykelsko placeres korrekt. Selv vælger jeg at benytte løbesko på hele turen, en beslutning, som viser sig at være ganske god. Så skal vi udenfor, for nu lukkes der af i området, hvor cykler for et større millionbeløb er linet op til skue for tilskuere og andre interesserede.

Elite i morgensol

Løbsspeaker Rasmus Henning er i fuld gang med velkomst og informationer. Og da hans mikrofon og højttalere efter en del skratten begynder at virke optimalt, får man som deltager en god fornemmelse af at være i gode hænder. Deltagerne på den lange distance på 10 km løb - 120 km cykling - 20 km løb skal af sted allerede klokken 9. Morgensolen begynder at få magt, og der er en herlig stemning, da disse veltrænede folk sendes ud på den første rundstrækning over 5 km. Efter lidt forvirring omkring vendepunktet - det ordner Rasmus med et par kommentarer og sig selv som menneskelig "turning point" er løbet i fuld gang. Og efter godt 30 minutter blæser de førende mænd gennem skiftezonen, imponerende tempo. Og så skal de bare lige ud på 120 kilometer på cyklen.

Starten går

Så er det vores tur. Garmin Sprint over 2,5 km løb - 20 km cykling og afsluttende 5 km løb. Rigeligt for almindelige motionister, som der også er mange af i startfeltet på godt 150, hvoraf en tredjedel er kvinder. Vi kaldes frem, der tælles ned, og off we run. På en pæn lige vej mod Langebro, som vi passerer under, inden turen går rundt på lille strækning, der er overstået på godt 10 minutter. Pulsen er godt oppe, da skiftezonen invaderes af løbesko og ivrige duatleter, som vi vel godt tør kalde os selv. Hurtigt skifte og løb udad zonen, indtil fødderne må sættes i pedalerne igen. Godt op i tempo og ind i en fornuftig kørerytme på den varierede og ikke helt nemme strækning, der går sydpå ad Amager og senere over på Sjællandssiden og tilbage igen. En hel del pæne, lige stræk på veje og stier, over broer, gennem tunneller og passage gennem ganske mange sving. Overalt står der gulklædte officials, og man er overhovedet ikke i tvivl om retningen på noget tidspunkt. Knap så meget ros falder der af til et længere stykke asfalt langs motorvejen cirka halvvejs. Det er ganske enkelt stærkt ubehageligt at køre på! Ekstremt humplet og umuligt at læse. Det må meget gerne planes ud til næste år.....

Skiftezonen og sidste tur

Efter at have vendt rundt i et 180 graders sving gælder det strækningen ind mod målet. En del modvind, men også nogle skrappe sving. Start- og målområdet anes i det fjerne, og pludselig er det slut med cykelturen. Benene gynger lidt, da man får fast grund under fødderne igen. Løber på den blå måtte og derefter ind på græsset. Af med cykel og hjelm, og af sted ud på fem kilometer. Det bliver en ganske hård udfordring. Ikke blot er der bakker i området på Christianshavn. Der er også grus og en del sving på den smukke rute, som dog nok ikke kan nydes i fulde drag. Dertil er pulsen for høj og mælkesyren for alvorlig en faktor.

I mål

Så kan man høre Rasmus Hennings stemme igen. Herligt at blive nævnt flere gange undervejs af en kvik speaker. Spurten kan sættes ind. Efter 20 minutter og 47 sekunders løb er det slut med denne konkurrence. Man kan vel tillade at kalde sig "Powerman light". Den samlede tid på godt 1 time og 12 minutter rækker til en placering som nummer 40 ud af 101 gennemførende mænd. Det har været en sjov oplevelse. Min træningsmakker bliver nummer 12 hos kvinderne i sin første duathlon. Vi har fået smag for mere af den slags. Efter et bad på det nærliggende hotel kan vi heppe på langdistance-folket. Imponerende tempo og forbløffende udholdenhed!

Powerman Denmark har fået en flot start. Løbet er velorganiseret og professionelt. Der er styr på sikkerheden og depoterne. Lidt korrektioner på ruterne og bedre asfalt hist og her kan dog klar anbefales. Til næste år er der også en "mellemdistance" på 10 - 60 -10 at melde sig til på. Ingen tvivl om, at Powerman præcis som Ironman er kommet til Danmark for at blive. Det vil vokse sig stort i de kommende år. Tak for dansen!

#1

Claus Sassenbergs billede

Super godt referat!

Jeg er helt enig i dine forbedringsforslag, for det var direkte ubehageligt at cykle på den meget ujævne asfalt ved siden af motorvejen.

Men bortset fra det en super oplevelse og jeg er klar igen næste år. Nu har man for alvor fået blod på tanden.

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15349:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk