Vejret gjorde extrem-maraton ekstra ekstremt

Martin Bork, Admins billede

Nordisk eXtrem Maraton blev afholdt i Silkeborg i weekenden. 900 trailløbere fra hele Danmark og Europa var mødt op for at udfordre sig selv i Silkeborgs natur. Ruterne i Nordisk eXtrem maraton er altid ekstreme med indlagte vandpassager, skrænter, stejle bakker og lave slugter, men i år gjorde hagl, regn og torden løbet særligt ekstremt.

Lørdag eftermiddag gik starten fra Himmelbjerget på 2-dagsløbet Nordisk eXtrem Maraton. Løberne var fordelt på 5 distancer, fra 21 km og op til 70 km, og løb enten på afmærkede trailruter eller ekstrem-ruter, hvor de selv skulle orientere sig med kort og kompas.

Første etape gik rundt om Himmelbjerget og hen til Skyttehuset Camping, hvor den første vandpassage lå. Efter en kort svømmetur fortsatte løberne til de hårde bakker Sindbjerg og Stoubjerg i Sejs og derefter til anden vandpassage.

I løbet af aftenen og natten ankom deltagerne til løbets Nightcamp, som i år var ved Paradishytten. Telte blev slået op og der blev varmet vand over trangia til tørmad og kaffe. Bålet var en favorit, hvor deltagerne kunne få varmen. Nogle af deltagerne var med pandelamper på ude på et 6 km-natteløb kl. 22, og gjorde sig derefter klar til natten.
Aftenen og natten bød på regn og torden, hvilket gjorde ruterne særligt udfordrende for deltagerne. Glatte træstammer, mudder og kulde gjorde at flere hold måtte udgå. De fleste deltagere holdt dog stædigt ud og var klar igen søndag morgen til anden etape.

Den første start gik allerede klokken 7 hvor deltagerne skulle have pakket telt og sovepose sammen, som skulle med på turen.  Turen gik gennem Thorsø, hvor deltagerne kæmpede sig gennem skovens forhindringer. Knøsen var et af de sidste punkter inden Himmelbjerget skulle bestiges for at komme i mål.

Ved målstregen ventede udstyrstjek, medalje og en saftig burger.

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15349:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk