Værtens Mindste Broløb

Martin Bork, Admins billede

Fra 11.-13. september kommer Karrebæksminde til at danne rammen om endnu en spektakulær sports/løbe-event.

Græshoppebroen i Karrebæksminde er 26 meter lang. Så her kan alle være med, når en ny løbe-event finder sted i weekenden 11.-13. september 2015 under overskriften Værtens Mindste Broløb.

Værten er handlende og restauratører i Karrebæksminde i samarbejde med Karrebæk IF, Destinations Udvikling Netværk Karrebæksminde (DUNK) og DGI. Og det finansielle grundlag for gennemførelse af eventen er stillet til rådighed af greve Carl-Christian von Plessen på Saltø Gods, der bl.a. ejer De Hvide Svaner Camping, samt en række andre sponsorer.

Ideen er at trække folk til Karrebæksminde

”Ideen med at arrangere Værtens Mindste Broløb udspringer af projektet ’Destinationsudvikling Karrebæksminde’ som i marts i fjor arrangerede et handlingsplanseminar på Smålandshavet. Her blev ideen med ’Danmarks mindste broløb’ lanceret som en mulighed til at sætte Karrebæksminde på landkortet og samtidig bidrage til at udvide turistsæsonen ved at lægge arrangementet i den såkaldte ’skuldersæson’ –altså uden for hovedsæsonen. Ideen blev stemt frem i den absolutte top af de foreslåede projekter. Vi har så efterfølgende ændret titlen lidt til det i udtalemæssig forstand dobbelttydige Værtens Mindste Broløb, ” forklarer Brian Ankær, der er lejrchef på De Hvide Svaner Camping og endvidere DUNKs repræsentant i den gruppe af lokale ildsjæle, som står bag løbe-eventen.

”Grundlæggende vil vi rigtig gerne have folk til at komme fra hele landet og blive i eller omkring Karrebæksminde fra fredag til søndag. Derfor er vi på vej til at etablere samarbejde med overnatningssteder og restauratører i hele området om pakke-tilbud med overnatning og menu-tilbud, fx pasta-parties til opladning af kroppen før strabadserne, ” siger Brian Ankær.

Multi-event med masser af oplevelser for hele familien

”Værtens Mindste Broløb kommer til at omfatte en række løbsdiscipliner, ” uddyber Louis Holm Kristensen, der er formand for hovedbestyrelsen i Karrebæk IF. ”Vi har en klar målsætning om, at eventen skal være en årligt tilbagevendende begivenhed, og vi har masser af ideer til at gøre Værtens Mindste Broløb til en multi-event med et væld af løbsdiscipliner for hele familien – lige fra kajakløb over sæbekasseløb til stavgang.”

”Men i den første sæson har vi valgt at koncentrere os om seks discipliner: En fuld maraton, Enø Milen – individuelt og som stafet – og Karrebæksminde Downton, som er en kort rute for bl.a. mindre børn, forældre med barnevogne/klapvogne, kørestolsbrugere og gangbesværede med rollatorer. Endvidere omfatter Værtens Mindste Broløb et relativt krævende motionscykelløb på 65 km. og en familiecykeltur på ca. 20 km.”

 

 

DGI ser store muligheder i løbet

Rent teknisk har DGI påtaget sig rollen som afvikler af Værtens Mindste Broløb. ”Vi har årelang erfaring med afvikling af denne form for events, og da vi hørte om Værtens Mindste Broløb tænkte vi, at ideen var så sjov og rummede et så stort potentiale, at vi bare gerne ville være med til at føre eventen ud i livet,” udtaler Jim Rasmussen, der er souschef i DGI Storstrømmen

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15650:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up