Usain Bolts sidste bedrifter

Martin Bork, Admins billede

Hvis man siger Usain Bolt, er det meget nærliggende at supplere med ”verdens hurtigste mand”. Men selvom Usain Bolt har haft nærmest monopol på det, at være hurtigløberen over dem alle, måtte han alligevel indstille sin karriere på en noget anderledes facon end ventet og mod alle odds.

Det er svært at forudsige sport

Verdens hurtigste mand, Usain St. Leo Bolt, blev født på Jamaica i august 1986, og satte sin første verdensrekord i 2002 i Kingston på Jamaica, hvor han blev Juniorverdensmester på 200 meter i tiden 19.93 sekunder. To år senere, i 2004, vandt han guld i samme disciplin, men dog uden at slå sin gamle verdensrekord. Guldmedaljen kom i hus på baggrund af en tid på 20.61 sekunder. Dette var dog ”bare” juniorrekorder.

Siden da har Usain været fast inventar på verdens største atletikstævner, og siden 2008 har han været praktisk talt umulig at hamle op i mod. Den 195 centimeter lange jamaicaner, er ikke bare høj – han er også helt exceptionelt hurtig, hvilket hans (i alt) 3 verdensrekorder, 9 OL guldmedaljer og 11 VM guldmedaljer tydeligt vidner om. Nej, der kan næppe herske tvivl om, at Usain Bolt er – eller var – storfavorit til at tage guldet i alle løb, han deltog i.

Men som det er i sport, er det ofte små ting, der gør en stor forskel. Og til alles store forbløffelse, måtte Usain Bolt se sig slået i sin karrieres sidste løb, da han desværre blev ramt af en skade. Skaden indtraf i forbindelse med finalen i 4 x 100 meter stafet, hvor Bolt skulle klare sidste fjerdedel af løbet, men desværre blev han allerede efter ca. 20-30 meter ramt af en fibersprængning i sit venstre baglår, hvilket betød, at han måtte indstille sin professionelle karriere på allermest ærgerlige manér, set med sportsbriller.

Stopper på toppen – næsten da

Usain Bolt havde annonceret, at VM i 2017, ville blive hans sidste store stævne, hvorefter han ville indstille sin karriere som professionel atlet. En forståelig beslutning, da han jo efterhånden nærmer sig de 31 år, og dermed ikke længere har samme fysik som hidtil, plus at manden jo har alle muligheder for – som det sig hør og bør – at stoppe på toppen af sin på alle måder glorværdige og guldbefængte karriere. Men sådan skulle det som bekendt ikke gå.

Udover førnævnte skade i 4 x 100 meter stafet, måtte Bolt også ”nøjes” med en VM bronzemedalje på favoritdistancen, 100 meter. Bolt fik ikke helt en drømmestart i karrierens sidste 100 meter løb, hvilket i sidste ende kostede ham den guldmedalje, som formentlig var forventet af både Bolt og alle omkring ham – herunder også div. bookmakere, der alle havde Bolt som klar favorit i disciplinen.

Det er dog helt uden sidestykke, det, som Usain Bolt har opnået gennem sin karriere, og selvom hans sidste bedrifter ikke blev guld og nye rekorder, så vil han gå over i historiebøgerne som en mand, der med en vis form for arrogance – og evne til, at få det til at se let ud – slog både Olympiske- og verdensrekorder igen og igen.

Usain Bolt havde næppe ønsket denne afslutning på sin karriere, men med alt taget i betragtning må det siges, at han sluttede på toppen. Næsten da, i hvert fald.

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • tanja nielsens billede
  Jeg er arrangør for første gang af et ekstremløb og motionsløb på sæby havn. Det er et 6-12-24 timers løb for singleløbere eller som stafethold for alle . Her på bloggen vil jeg skrive om mine...
 • Mathiass billede
  Min blok vil handle om løb og det der påvirker mit løb og mangel på samme ;). Jeg vil skrive om min træning og hvilke fremskridt jeg gør(forhåbentlig). Hvor målet er at forbedre min rekord på...
 • Hans Christians billede
  Mine løbeoplevelser. Træning, løb og alt imellem - så længe der er bevægelse involveret. Håber at dele spændende løbeoplevelser med forhåbentlig mange læsere.
 • Brian Egebros billede
  jeg er 55 år, fik i april måned en blodprop. I juni begyndte jeg at løbe lidt, troede jeg skulle dø--den første uge løb jeg 1 km 3 x om ugen, den anden uge løb jeg 2 km 3 x om ugen, den 3 uge løb jeg...
 • Tonnys billede
  Vil prøve at skrive mine tanker om det at løbe, og ikke mindst det et lette den dertil indrettede. og komme ud af døren.

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 13984:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør