Usain Bolts sidste bedrifter

Martin Bork, Admins billede

Hvis man siger Usain Bolt, er det meget nærliggende at supplere med ”verdens hurtigste mand”. Men selvom Usain Bolt har haft nærmest monopol på det, at være hurtigløberen over dem alle, måtte han alligevel indstille sin karriere på en noget anderledes facon end ventet og mod alle odds.

Det er svært at forudsige sport

Verdens hurtigste mand, Usain St. Leo Bolt, blev født på Jamaica i august 1986, og satte sin første verdensrekord i 2002 i Kingston på Jamaica, hvor han blev Juniorverdensmester på 200 meter i tiden 19.93 sekunder. To år senere, i 2004, vandt han guld i samme disciplin, men dog uden at slå sin gamle verdensrekord. Guldmedaljen kom i hus på baggrund af en tid på 20.61 sekunder. Dette var dog ”bare” juniorrekorder.

Siden da har Usain været fast inventar på verdens største atletikstævner, og siden 2008 har han været praktisk talt umulig at hamle op i mod. Den 195 centimeter lange jamaicaner, er ikke bare høj – han er også helt exceptionelt hurtig, hvilket hans (i alt) 3 verdensrekorder, 9 OL guldmedaljer og 11 VM guldmedaljer tydeligt vidner om. Nej, der kan næppe herske tvivl om, at Usain Bolt er – eller var – storfavorit til at tage guldet i alle løb, han deltog i.

Men som det er i sport, er det ofte små ting, der gør en stor forskel. Og til alles store forbløffelse, måtte Usain Bolt se sig slået i sin karrieres sidste løb, da han desværre blev ramt af en skade. Skaden indtraf i forbindelse med finalen i 4 x 100 meter stafet, hvor Bolt skulle klare sidste fjerdedel af løbet, men desværre blev han allerede efter ca. 20-30 meter ramt af en fibersprængning i sit venstre baglår, hvilket betød, at han måtte indstille sin professionelle karriere på allermest ærgerlige manér, set med sportsbriller.

Stopper på toppen – næsten da

Usain Bolt havde annonceret, at VM i 2017, ville blive hans sidste store stævne, hvorefter han ville indstille sin karriere som professionel atlet. En forståelig beslutning, da han jo efterhånden nærmer sig de 31 år, og dermed ikke længere har samme fysik som hidtil, plus at manden jo har alle muligheder for – som det sig hør og bør – at stoppe på toppen af sin på alle måder glorværdige og guldbefængte karriere. Men sådan skulle det som bekendt ikke gå.

Udover førnævnte skade i 4 x 100 meter stafet, måtte Bolt også ”nøjes” med en VM bronzemedalje på favoritdistancen, 100 meter. Bolt fik ikke helt en drømmestart i karrierens sidste 100 meter løb, hvilket i sidste ende kostede ham den guldmedalje, som formentlig var forventet af både Bolt og alle omkring ham – herunder også div. bookmakere, der alle havde Bolt som klar favorit i disciplinen.

Det er dog helt uden sidestykke, det, som Usain Bolt har opnået gennem sin karriere, og selvom hans sidste bedrifter ikke blev guld og nye rekorder, så vil han gå over i historiebøgerne som en mand, der med en vis form for arrogance – og evne til, at få det til at se let ud – slog både Olympiske- og verdensrekorder igen og igen.

Usain Bolt havde næppe ønsket denne afslutning på sin karriere, men med alt taget i betragtning må det siges, at han sluttede på toppen. Næsten da, i hvert fald.

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • LiseSs billede
  Jeg vil skrive om min udvikling som løber, og tage jer med på min rejse mod en sund krop. Jeg er hverken en fanatisk eller fantastisk løber, men jeg er opsat på at gøre det her fuldt ud! Velkommen...
 • tanja nielsens billede
  Jeg er arrangør for første gang af et ekstremløb og motionsløb på sæby havn. Det er et 6-12-24 timers løb for singleløbere eller som stafethold for alle . Her på bloggen vil jeg skrive om mine...
 • Elisabeths billede
  En blog om hvordan det går med min træning til efterårets 1/2-maraton.
 • Jonas Samulioniss billede
  Her på bloggen vil jeg skrive om hvordan jeg stoppede med at ryge, samt hvordan rygestop har påvirket mit liv. Dagligt skriver jeg også på mit rygestop bloggen http://www.nicotine.dk. Du er mere end...
 • Torben Jensens billede
  Jeg skal i gang med at træne til DHL Stafetten i Århus d. 17 August. Jeg er kommet til at melde mig til sammen med nogen kollegaer, så der er ingen vej uden om denne gang. Jeg er sikker på det også...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14186:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk

Samsø Marathon 2019