Tilløbsstykke i hegnet

Martin Bork, Admins billede

Der kommer run på 2. påskedag til Helvede i Nord løbet som afholdes for 11. gang, men som noget nyt rykker start- og målsted i år til Tisvildeleje Strandparkering.

Løbet har efterhånden opnået en kultstatus, som løbet der bare skal  prøves gerne år efter år. Det har en passende fysisk udfordring, og så er de to ruter i Tisvilde Hegn betagende smukke. Dog bliver det spændende om tilstrømningen af deltagere kommer til at fungere uden problemer. Lejets store asfalt parkering vil sikkert blive fyldt helt op.

Arrangørerne, Nordtrim og Tisvilde Hegn OK, håber at deltagerne kører flere personer i hver bil. Hvis asfaltparkeringen ved stranden bliver fyldt op, er deltagerne nødt til at benytte P-pladsen ved Tisvildeleje Station. Der vil være P-vagter begge steder. Vi skulle jo nødig ha’ at den smalle vej mellem stationen og strandparkeringen lukker til, for så bliver det for alvor ”et kaotisk helvede!” – og det er jo ikke derfor at løbet kalder sig Helvede i Nord, udtaler formand for Nordtrim Søren Grande.

Arrangørerne anbefaler derfor så mange som muligt at benytte toget til Tisvildeleje Station og ikke stå af ved Godhavn, som man har skullet de forrige 10 år. Anbefalet afgang fra Kbh Hovedbanegård: 09:05, skift i Hillerød og ankomst i Tisvildeleje: 10:21 om alt går vel. Løbet starter kl 11, så vil man være helt sikker på at være i god tid, må man tage toget fra Kbh en time tidligere.

Løbet er mere populært end nogensinde. Vi kunne med lethed have udbudt 2000-2500 startnumre, men har sat et deltagerloft på 1500, udtaler tidligere formand for Tisvilde Hegn OK Dan Haagerup, og han fortsætter: På mindre end 3 uger blev startnumrene revet væk. Det har vi aldrig været ude for før. Kun ét løb i Danmark kan overgå det, og det er Lillebælt Halvmarathon som på 2 dage fik ”udsolgt” med 11.000 startnumre. Det er vildt, men aldrig løbes der så meget som i disse år blandt motionister, og man nøjes ikke med 5, 10 eller 15 km, men gerne hel- og halvmaraton distancer eller længere - og helst ekstremt!

Da Helvede i Nord havde sin debut i 2002 kaldte man det: Måske Danmarks hårdeste halvmarathon – et løb i ekstrem klassen, men ting ændrer sig, og løbet bevæger sig mod det folkelige. Det kan ikke længere skræmme de almene motionister, så derfor er tilstrømningen til løbet blevet voldsom de seneste par år.

2009: 879 deltagere. 2010: 1252 deltagere. 2011: 1395 deltagere. Dog byder løbet stadig på vel nok Sjællands bedste løbeterræn, og Tisvilde Hegns kuperede herligheder er der ingen der kan løbe fra. 21,1 km og 10,0 km gennem crosslignende bakket terræn kan stadig udfordre.

Løbsrekorden for mænd på 21,1 km blev sat i 2007 af Dennis Lybæk Nielsen i kanontiden 1:18:32 og på kvindesiden: 1:30:44 sat af Nina Weiss Madsen fra Fjordløberne i 2006. Løbsrekorderne på 10,8 km distancen lyder på hhv 37:57 og 44:05, men de vil uden tvivl blive slået i år, da den nye rute er blevet afkortet med 800 meter.

Løbet anses af mange deltagere som et af Danmarks bedste løb. Arrangørerne håber ikke at lykkejægere dukker op i håb om at kunne eftertilmelde sig løbet, for der er ikke noget at komme efter – alt er udsolgt..!

#1

Jacob, Danskebjerge.dks billede

Det løb er virkelig blevet en succes, må man sige.

Hvis nogen kommer hjem med en gps-fil fra løbet, vil jeg mægtig gerne have et praj!

Mvh. Jacob, Danskebjerge.dk

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15427:

Jesper Ernsts billede
Motionsløber. HM rekord 1.33 sat i 1998. Personligt bedste pt er HM på 1.37.59 og 5K på 21.35

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk