Team Tvilling vinder Kulturministerens Handicapidrætspris

Martin Bork, Admins billede

Team Tvilling, bestående af Peder og Steen Mondrup, blev ved aftenens sportsgalla i Messecenter Herning hyldet for at være innovative iværksættere på idrætsområdet og fremstå som et enestående eksempel på, hvordan inklusion kan praktiseres i virkeligheden. 

Kulturminister Bertel Haarder siger:
”Med denne pris vil jeg gerne sætte fokus på handicapidrætten i Danmark ved at hylde dem, der har gjort noget ekstraordinært. Team Tvilling er en af mange, der dagligt gør en forskel. Team Tvilling har skabt international opmærksomhed omkring handicapidrætten, skabt fokus på, at udfordrede personers livskvalitet kan højnes ved, at de får del af idrættens og friluftlivets glæder, samt udviklet en model til, hvordan denne gruppe af mennesker kan få del i disse glæder.”

Danske Handicaporganisationer har indstillet tvillingeparret Team Tvilling for i flere år at have gjort en enestående indsats for at inddrage stærkt fysisk og kognitivt udfordrede mennesker i idrætslivets glæder. De har sammen gennemført KMD Ironman 2014 i København. En bedrift, der gav genlyd internationalt, og som blev belønnet af FIFA med ”Etics in sport Award 2014” i kategorien ”Outstanding Teamwork”.

Den store opmærksomhed brugte Team Tvilling til at skabe en platform, hvor andre med svære handicap kan få fornøjelsen af idrættens og friluftlivets glæder. I foreningen bliver stærkt fysisk og kognitivt udfordrede mennesker parret med unge toptrænede atleter, der bruger deres styrke til at give personer med svære handicap en indgang til idrætsgrene, som de fleste troede var udelukket. I dag tæller foreningen 76 medlemmer – ligeligt fordelt med 38 handicapatleter og 38 løbere. Foreningen er et enestående eksempel på, hvordan inklusion kan praktiseres i virkeligheden, og ved at fremstå som et godt eksempel har Foreningen Team Tvilling aktiveret en håndfuld kommuner til at arbejde med inklusion i sportens verden.

Kort om prisen
Kulturministerens Handicapidrætspris hylder personer og organisationer, som gør en særlig indsats for at fremme eller udvikle handicapidrætten. Prisen blev overrakt af kulturministeren d. 9. januar 2016 på Sport2015-showet i MCH Messecenter Herning. Med prisen følger ikke alene æren, men også 75.000 kroner.

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • sukils billede
  Et stort ønske om at, overskride mentale grænser. At udfordre mig selv fysisk med ultraløb for at høste frugterne for enden af regnbuen. Læs med, og opleve sjælsomme løb, der forandre mig som...
 • Fagerlunds billede
  Min beskrivelse af de motionsløb jeg har deltaget i.
 • Lars Skjoldbys billede
  Velkommen til min blog: Løb med Lars. Her vil jeg fra tid til anden dele ud af mine løbeoplevelser, inspirere dig med tips til hvordan jeg forbedre mit løb, overvejelser i forbindelse med træning og...
 • Peter Nielsens billede
  Jeg vil prøve om jeg kan skrive lidt om mine løb, og trænings pas her på siden, måske lidt om hvorda jeg har haft det under løbeturen - godt eller skidt. ;)
 • Christian Solholms billede
  Lidt ligesom at man skal holde sig selv i ørene og disciplinen i top. Så er det lidt det samme, når det kommer til at drive virksomhed. Skal man være selvstændig eller iværksætter, skal disciplinen...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14743:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere om Under Amour HOVR Machina

Læs mere om Nordic Adventure Film Festival her

Bliv medlem af løberne.dk