Team Tvilling vinder Kulturministerens Handicapidrætspris

Martin Bork, Admins billede

Team Tvilling, bestående af Peder og Steen Mondrup, blev ved aftenens sportsgalla i Messecenter Herning hyldet for at være innovative iværksættere på idrætsområdet og fremstå som et enestående eksempel på, hvordan inklusion kan praktiseres i virkeligheden. 

Kulturminister Bertel Haarder siger:
”Med denne pris vil jeg gerne sætte fokus på handicapidrætten i Danmark ved at hylde dem, der har gjort noget ekstraordinært. Team Tvilling er en af mange, der dagligt gør en forskel. Team Tvilling har skabt international opmærksomhed omkring handicapidrætten, skabt fokus på, at udfordrede personers livskvalitet kan højnes ved, at de får del af idrættens og friluftlivets glæder, samt udviklet en model til, hvordan denne gruppe af mennesker kan få del i disse glæder.”

Danske Handicaporganisationer har indstillet tvillingeparret Team Tvilling for i flere år at have gjort en enestående indsats for at inddrage stærkt fysisk og kognitivt udfordrede mennesker i idrætslivets glæder. De har sammen gennemført KMD Ironman 2014 i København. En bedrift, der gav genlyd internationalt, og som blev belønnet af FIFA med ”Etics in sport Award 2014” i kategorien ”Outstanding Teamwork”.

Den store opmærksomhed brugte Team Tvilling til at skabe en platform, hvor andre med svære handicap kan få fornøjelsen af idrættens og friluftlivets glæder. I foreningen bliver stærkt fysisk og kognitivt udfordrede mennesker parret med unge toptrænede atleter, der bruger deres styrke til at give personer med svære handicap en indgang til idrætsgrene, som de fleste troede var udelukket. I dag tæller foreningen 76 medlemmer – ligeligt fordelt med 38 handicapatleter og 38 løbere. Foreningen er et enestående eksempel på, hvordan inklusion kan praktiseres i virkeligheden, og ved at fremstå som et godt eksempel har Foreningen Team Tvilling aktiveret en håndfuld kommuner til at arbejde med inklusion i sportens verden.

Kort om prisen
Kulturministerens Handicapidrætspris hylder personer og organisationer, som gør en særlig indsats for at fremme eller udvikle handicapidrætten. Prisen blev overrakt af kulturministeren d. 9. januar 2016 på Sport2015-showet i MCH Messecenter Herning. Med prisen følger ikke alene æren, men også 75.000 kroner.

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Solvej Helvig Højstrands billede
  Som ny motionsløber ser jeg frem til at få gode ideer og feedback fra denne blog
 • Elisabeths billede
  En blog om hvordan det går med min træning til efterårets 1/2-maraton.
 • Lars Kudsks billede
  LØB, LØB OG ATTER LØB - HER ER MINE ERFARINGER, GLÆDER OG KAMPE MED AT LØBE ... MIT NÆSTE STORE MÅL ER AT BLIVE MIN SKADE KVIT OG KUNNE LØBE 5 KM UDEN SMERTER. JEG ER VED AT SKIFTE FRA AT VÆRE...
 • Karoline Viums billede
  Jeg er en pige på blot 15 år, der elsker og løbe og har løbet 2 halvmarathon på ½ år. Jeg ser nu frem til en masse andre landistanceløb i danmarks natur.
 • Peter Bertrams billede
  På denne blog vil jeg give en status en gang om måneden ca. om min vej mod det endelige mål. At være i stand til at løbe et bjergmarathon (Kaisermarathon) til efteråret 2013. Hvor er jeg henne i min...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14682:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere om Under Amour HOVR Machina

Læs mere om Garmin Forerunner

Bliv medlem af løberne.dk