Team Giv Håb cykler Danmark rundt for børn og unge i sorg

Martin Bork, Admins billede

I uge 31 vil cykelholdet Team Giv Håb cykle Danmark rundt til fordel for børn og unge i sorg. Bag initiativet står et fynsk ægtepar, der blev inspireret af Børn, Unge & Sorgs projekt Giv Håb og på deres helt egen måde ville være med til at skabe fokus på de 140.000 børn og unge, der hvert år oplever, at deres forældre eller søskende rammes af alvorlig sygdom eller dør. Holdet på i alt 34 ryttere tæller blandt andet folketings­medlem Jane Heitmann og derudover journalist Rasmus Tantholdt, som vil være med i sadlen søndag d. 4. august kl. 14.00 på Frederiksberg, hvor Team Giv Håb slutter Danmarks-turen af på opløbsstrækningen ved Post Danmark Rundt.

“Dét skal vi være en del af!”
- Sådan tænkte med det samme Jan Mathiasen, da han første gang hørte om kampagnen Giv Håb gennem sit arbejde i Arbejdernes Landsbank: “Banken støtter Giv Håb, og da jeg blev gjort opmærksom på det, fik jeg med det samme tanken, at det burde Tina og jeg være en del af“, siger Jan Mathiasen, som sammen med sin kone Tina Andersen tog initiativ til Team Giv Håb.

Blandt rytterne er der flere, der selv har haft sorg tæt på livet. Ifølge Jan Mathiasen, er det personlige kend­skab til sorg en stor motivation for flere: ”Både i feltet, blandt følgebilerne og hos vores sponsorer, er der flere med stærke personlige historier. På de lange seje ture, er det meget motiverende at vide, hvad det er, man kører for,” siger Jan Mathiasen. Tina Andersen hører selv til dem, der ved, hvad de kæmper for: ”Jeg mistede min mor som 16-årig og min far som 28-årig. Jeg fik ingen hjælp overhovedet, da jeg mistede min mor, hvilket påvirkede mig flere år frem. Det, at man ingen har at tale med om sin sorg, om hvor ondt det gør, at dele sorgen med, gør, at man føler sig ensom og anderledes. Det er så vigtigt, at børn og unge, som mister et nært familiemedlem eller oplever alvorlig sygdom i familien, har mulighed for at få psykologhjælp, hvis de har behov for det. Det kan påvirke deres skolegang, tilknytning til andre mennesker og generelt deres fremtid, hvis de ikke får hjælp. Med vores cykelprojekt, ønsker jeg at gøre opmærksom på Projekt Giv Håb og få samlet så mange penge ind som muligt, så vi kan være med til at hjælpe de børn og unge, som har brug for det.

Og der er mange, der har behov for ekstra hjælp, når deres forældre eller søskende bliver ramt af en alvorlig sygdom eller dør: ”Ca. 30 % har brug for psykologhjælp for ikke at udvikle en kompliceret sorg, som kan sætte dybe spor for resten af livet,” fortæller Preben Engelbrekt, direktør for Børn, Unge & Sorg, som yder gratis hjælp til disse børn og unge. Desværre er børn og unge i sorg et overset problem i Danmark, og Giv Håb er derfor sat i verden for at skabe fokus på området.

På besøg i 14 byer undervejs
Jan Mathiasen og Tina Andersen har i løbet af foråret 2013 samlet og trænet et hold på 34 ryttere, som sammen vil cykle Danmark rundt i uge 31. Undervejs vil holdet besøge 14 byer rundt om i landet, hvor de vil fortælle om Giv Håb og samle penge ind at sælge specialfremstillede Giv Håb-armbånd. Overskuddet går til psykologhjælp til de mange børn og unge, der hvert år søger hjælp i Børn, Unge & Sorgs rådgivninger i København, Aarhus og Odense.

Turen sættes i gang ved et event på Flakhaven i Odense mandag d. 29. juli kl. 8.00 og slutter af på Frederiksberg i København søndag d. 4. august, hvor holdet i selskab med Rasmus Tantholdt er med på opløbsstrækningen til Post Danmark Rundt.

Rute:

Mandag den 29/7: Odense - Ribe (160 km). Stop undervejs i Kolding.
Tirsdag den 30/7: Ribe - Ringkøbing (145 km). Stop undervejs i Varde.
Onsdag den 31/7: Ringkøbing - Thisted (172 km). Stop undervejs i Holstebro.
Torsdag den 1/8: Thisted - Hobro (177 km). Stop undervejs i Skive.
Fredag den 2/8: Hobro - Ebeltoft (149 km). Stop undervejs i Aarhus.
Lørdag den 3/8: Ebeltoft - Frederiksværk (160 km). Stop undervejs i Holbæk.
Søndag den 4/8: Frederiksværk - Frederiksberg (100 km).

Læs mere og følg med på www.teamgivhaab.dk

#1

outletfkvhus billede

#2

wxrybmXOs billede
http://www.algermissen.de/wellensteyn.asp wellensteyn outlet , http://www.teutonia-hausen.de/p/moncleroutlet.asp moncler outlet , http://www.torgau.eu/canadagooseoutlet.asp canada goose parka sale , http://www.promovec.dk/parajumpersoutlet.asp parajumpers kvinder , http://www.anebytimber.com/moncleroutlet.html moncler jakke online ,

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15321:

Rasmus Jensens billede
Jeg har løbet to halvmaraton, og vil gerne prøve kræfter med maraton.

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk