Tag løbeskoene med på ferie

Martin Bork, Admins billede

Løb er mere populært end nogensinde før – også på ferien, hvor man samtidig kan opleve storbyen eller naturen fra nye vinkler. FDM travel har netop offentliggjort en helt ny løbeguide på nettet med tips til gode løbesteder på udvalgte, populære feriedestinationer.

 

En af de allernemmeste måder at holde sig i form på, når man er ude at rejse, er at løbe en tur rundt i byen, naturen eller hvor man nu er henne i verden. Det er let at have løbesko med i kufferten, og udover god motion får man set andre dele af lokalområdet end de gængse seværdigheder.

 

”Vi oplever mere og mere at de rejsende spørger om gode løberuter på vores forskellige destinationer, både i storbyerne og på ferieøerne. Vi har derfor samlet nogle tips til, hvor der er godt at løbe på nogle af vores populære destinationer”, fortæller markedschef i FDM travel, Line Danvad.

 

Læs meget mere om løbeidéer til nedenstående og andre feriedestinationer og få et overblik over alverdens marathon-løn i FDM travels marathon-kalender med løbsdatoer og links til arrangørerne af det enkelte løb på http://www.fdm-travel.dk/loebeguide/. Man kan også dele løbetips med andre på FDM travels nye løbesite.

 

Berlin: Tiergarten er en stor, fantastisk park midt i byen med masser af småveje, stier, plæner og søer. Parken er to-tre km lang og er meget velegnet til løb. Derudover kan stierne langs med floden Spree, der deler hele Berlin, anbefales som løberute.

 

Budapest: Den bådformede Margrethe-ø midt i Donau, har et større bilfrit område og en sø at bade i, er et godt sted at løbe. I den østlige del af Pest-delen, ligger desuden den store bypark i tilknytning til Heltepladsen og inviterer til en smuk løbetur. Løbeturen kan her afsluttes med et besøg i et af byens mange termal-bade eksempelvis Széchenyi-badet.

 

Gran Canaria: På De Kanariske Øer er der flere steder bygget strandpromenader, så man kan løbe langs vandet på fast underlag og samtidig få en unik løbeoplevelse på grund af den fantastiske udsigt og en kølig brise fra havet. Er man i god form, kan det anbefales at løbe i vandkanten langs den kæmpestore Maspalomas strand. Strækningen fra Playa Inglés til det nyere, fashionable shoppingområde ved Meloneras er på cirka 21 km tur/retur.

 

Lissabon: Den portugisiske hovedstad er meget kuperet og dermed udfordrende at løbe i, men rummer flere gode parker, f.eks. er Parque Eduardo VII i den nordøstlige del af byen, som byder på rosenhaver, springvand og figurklippede hække et godt mål for løbeturen.

 

London: Udover de store, populære parker som Hyde Park og Regent’s Park med masser af løbere og løbemuligheder kan Hampstead Heath anbefales. Denne lidt mere kuperede park ligger lidt nord for Londons centrum, og er et meget stort, åbent område med masser af muligheder for løbeture. Når man løber på de bakkede stier, har man samtidig en fin udsigt over London. Udover byens store parker kan det i London anbefales at løbe langs Themsen.

 

Mallorca: Den spanske ferieø kan være et sandt løbe-paradis. Calla Millor ogCala Bona som ligger på den nordøstlige side af Mallorca indbyder til morgenløb i solopgang. Begynd løbeturen i den sydligste del af Cala Millor og løb ad den ca. fire km lange strandpromenade

og løb indtil udkanten af Cala Bona. Santa Ponsa ligger i den sydlige del af Mallorca, og her er rig mulighed for at finde sine egner løberuter. Et forslag kan være at begynde ved den store rundkørsel ved stranden.

 

New York: Central Park er oplagt til løbeture, cykelture eller en tur på rulleskøjter, og en frisk tur rundt i Central Park kan varmt anbefales. Enten på den afmærkede 10 km rute rundt i parken eller rundt om Jaqueline Kennedy Onassis Reservoir mellem 86th og 96th street. Derudover kan det i New York anbefales at løbe langs Hudson River eller over Brooklyn Bridge til bydelen Brooklyn.

 

Nice: En løbetur langs den franske rivieras berømte promenade er nærmest et ”must see”, når man er i Nice. Ruten er super flot især tidligt om morgenen, hvor der ofte er mange andre løbere samt rulleskøjteløbere.

 

Paris: Næsten uanset hvor i Paris man bor, er der en park i jogge-afstand fra hotellet. I latinerkvarteret anbefales Jardin de Luxembourg, og i det mondæne 7. arr. kan man løbe under byens vartegn i Champ de Mars og opleve Eiffeltårnet på helt tæt hold. I det nordøstlige hjørne af byernes by ligger et af Paris’ bedste løbesteder, nemlig den kuperede, meget store Parc de Buttes Chaumont. Midt i Paris kan det anbefales at løbe i Jardin de Tuileries mellem Louvre og Champs Élysées. Om søndagen er vejene langs Seine lukket for biler, så dér er det oplagt at løbe en tur langs floden.

 

Phuket: På Kamala Beach og på mange af den thailandske ferieøs andre strande kan det anbefales at løbe på gangstierne mellem strandrestauranterne og havet tidligt om morgenen, inden det bliver for varmt. Når man løber langs stranden, lufter det en lille smule, så løb er overkommeligt trods varmen. Samtidig får man motion, mens man oplever de lokale gøre klar til dagens strandliv.

 

Rom: Hvis man begynder sin løbetur tidligt om morgenen i Rom, kan man få en rigtig god løbeoplevelse i den evige stad og kombinere motion og sightseeing f.eks. på en otte km løbetur, som inkluderer Den Spanske Trappe, Colosseum, Trevi Fontænen og Piazza Navona. Det anbefales at komme i løbeskoene senest kl. 7.30, dels på grund af varmen dels på grund af trafikken. I Rom kan det desuden varmt anbefales at løbe langs floden, Tiberen.

 

Wien: I den østrigske hovedstad er det oplagt at løbe i Stadtpark, som man kan løbe rundt om eller rundt indeni. I Stadtpark er der også en fitness legeplads, så man kan afslutte turen med mavebøjninger, boxjumps eller andet. Er man frisk på at forlænge sin løbetur, kan man løbe hele vejen rundt om Wien Mitte ved at løbe rundt ad Ringstrasse, der omkranser Stadtpark og har et meget bredt fortov. Dog skal man her passere en del lyskryds. Til gengæld ligger langt de fleste seværdigheder i Wien ud til Ringstrasse.

Links

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15316:

Jean Anborgs billede
Ny i seriøs løb

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk