Sygdom afgør, hvordan du skal træne

Martin Bork, Admins billede

Den rette fysiske træning kan afhjælpe en lang række sygdomme, viser ny dansk forskning. Forskerne slår bl.a. slår fast, at cancerpatienter, der træner aktivt før og efter deres kræftforløb, har mindre risiko for, at kræften vender tilbage.

»Dårligt hjerte? Jamen, så skriver vi fysisk træning på recepten.«

Sådan kan det i stigende grad lyde fremover, når læger ordinerer behandling til patienter. Fysisk træning har en god effekt på en lang række sygdomme – og ikke bare i bevægeapparatet. Patienter med lidelser som diabetes, hjerteproblemer, depressioner og lungesygdomme som KOL kan også have stor gavn af træne aktivt.

Det viser et stort oversigtsstudie foretaget af professor Bente Klarlund Pedersen og nu afdøde professor Bengt Saltin. Studiet er offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Scandinavian Journal of Medicine & Science in Sports.

»Der er stor forskel på, hvilken slags træning, det skal være. Det afhænger af den enkelte sygdom. Nogle sygdomme afhjælpes bedst med konditionstræning, andre med styrketræning og andre igen i et mix mellem de to,« siger Bente Klarlund, der er leder af TrygFondens Center for Aktiv Sundhed på Rigshospitalet.

Et eksempel er patienter med type 2 diabetes, som har stor gavn af styrke- og konditionstræning.

»Hvis man bruger sine muskler, øger man sin insulinfølsomhed, ligesom en trænet muskel bedre kan optage sukker. Patienten sparer på insulinet, skåner sin bugspytkirtlen og træner sig til et bedre blodsukker,« siger Bente Klarlund, der også er professor på Institut for Klinisk Medicin på Københavns Universitet.

Læs resten af artiklen på Videnskab.dk

Links

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • LiseWPs billede
  Min første blog - yeah! Her vil jeg skrive om løberoplevelser, håb og forventninger og forsøge at holde mig selv lidt i ørene, så løbeskoene ikke bliver så støvede som de har været det sidste halve...
 • Thomas Enghave Olsens billede
  Så tog jeg endelig hul på det, jeg i mange år har planlagt, nemlig at løbe mit første marathonløb.
 • Franks billede
  lidt beskrivelse af mine forberedelser til en halv ironman i juni 2012. Så er forberedelserne i fuld gang. Deltog i tistrup minitri hvilket var meget sjovt... og jo hårdt, men klarede mig igennem på...
 • Kim Pedersens billede
  Følg Kim som nystartet løber frem til september hvor han løber sit første halvmarathon
 • Jonas Samulioniss billede
  Her på bloggen vil jeg skrive om hvordan jeg stoppede med at ryge, samt hvordan rygestop har påvirket mit liv. Dagligt skriver jeg også på mit rygestop bloggen http://www.nicotine.dk. Du er mere end...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14782:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere om Under Amour HOVR Machina

Læs mere om Nordic Adventure Film Festival her

Bliv medlem af løberne.dk