Stort og hurtigt Powerade Copenhagen Half Marathon

Martin Bork, Admins billede

Når København søndag den 14. september lægger gader til et af landets absolut største halvmaratonløb, lægger det sig på flere måder i kølvandet på forårets store VM Halvmarathon. En øget interesse fra international side betyder bl.a. at Powerade Copenhagen Half Marathon kan præsentere det stærkeste elitefelt nogensinde, og der er ingen tvivl om at løbsrekorden vil blive presset yderligere i bund. Med mere end 11.000 forventede løbere fortsætter løbet for femte år i træk sin flotte deltagervækst og bekræfter for alvor billedet af de 21,1 km som den distance der oplever størst international vækst.

MARKANT UDVIKLING
Når startskuddet til det femte Powerade Copenhagen Half Marathon lyder på Øster Allé søndag den 14. september, bliver det starten på et løb som har udviklet sig markant. På blot fem år er løbet, der arrangeres af Sparta, nået op på niveau med det 35. år gamle Nykredit Copenhagen Marathon - både hvad angår antallet af deltagere og styrken i elitefeltet.

Dermed skriver Powerade Copenhagen Half Marathon sig ind i en historie der strækker sig ud over Danmarks grænser. Det er nemlig ikke kun i København at halvmaratondistancen nyder voldsom popularitet:

"Tal fra USA viser at amerikanske halvmaratonløb har haft en gennemsnitlig årlig tilvækst på 12,5% i perioden fra 2001 til 2013. Det er den distance der har oplevet den klart største vækst - mere end både 10 km og maraton", fortæller formand for Dansk Atletik Forbund, Jakob Larsen, og forklarer at vi ser samme udvikling ske i Danmark.

I år forventes der endnu en gang rekord i antallet af deltagere med mere end 11.000 løbere.

 
STÆRK ELITE
Den øgede internationale interesse for halvmaraton udmønter sig også i et ekstraordinært stærkt elitefelt med ni forskellige nationaliteter repræsenteret, herunder flere fra Kenya, Etiopien og Marokko.

Fra et elitefelt udelukkende bestående af hjemlige løbere og en løbsrekord på 1:07,42 i 2010, er der således i år en overvægt af udenlandske løbere i elitefeltet og igen udsigt til en hurtigere vindertid end den eksisterende løbsrekord på 1:03.59 sat i 2013.

"Vi kan se frem til et super hurtigt eliteløb hvor intet er givet på forhånd. Der er rigtigt stor bredde i toppen, så både hos herrerne og damerne kan det ende med et spurtopgør op ad Øster Allé",fortæller løbets elitekoordinator Mads Stryhn og tilføjer at "alt er lagt op til en ny løbsrekord"

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Jakob Lind Tolborgs billede
  Nuværende mission: Motivere idrætsforeninger til bedre brug af sociale medier (2016-). Tidligere mission: Motivere løbere ved brug af sociale medier (2008-2015)
 • Niclas Pedersens billede
  Emnet for min blog er, hvordan motion har været med til at ændre mit liv, efter at jeg i mange år led af kraftig overvægt. Men langsomt fik jeg vendt hele min livsstil på hovedet.
 • Sannes billede
  Mon nogen har gode råd til følgende. Mine "læger" har stillet diagnosen betændt achillessene, men ingen af de øvelser som anbefales hjælper. Jeg har i en periode haft en smule ondt ved løb over 6-7...
 • Peder Ls billede
  Det er fedt at være i form Det er fedt at være i live
 • Lars Fabriciuss billede
  Jeg har været igennem et vægttab på 40 kg på blot 10 måneder, jeg har brugt løb rigtig meget, og her er Silkeborg den bedste by at løbe rundt i :) Men nu er jeg ved at træne op til marathon til maj,...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15347:

Marzenas billede
Jeg hedder Marzena fra 2 år siden startede jeg at løbe… Nu min højste distance 52km Hver weekend...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk