Stiftens Etape MARATHON i den gule førertrøje

Martin Bork, Admins billede

Med et nyt initiativ inspireret af Europas store cykelløb er Stiftens Etape MARATHON godt i gang med femte sæson. På søndag d. 2. dec. står mere 650 løbere klar til 2. etape i Faaborg, og ingen kan være i tvivl om, hvem der fører løbet. Den indtil videre hurtigste mand Hans Mårtensen bliver nemlig i bedste Tour de France-stil klædt i gul vest, mens Maja Stage Nielsen med sin rosarøde vest inspireret af Giro dÌtalia indikerer, at hun er i front hos kvinderne.

På søndag venter en rute, der i høj grad er guf for øjnene – i hvert fald hvis man skal tro dens tilnavn. 2. etape af Stiftens Etape MARATHON begiver sig nemlig ud på ”Danmark smukkeste motionsrute ved Faaborg. Ruten i Faaborg er en af de helt store oplevelser for deltagerne, med passage af havnen, promenaden, Kaleko Mølle, Sundsøen, gennem den gamle bydel og Den Voigtske Gård. Ubetinget den smukkeste af de 5 etaper, der benyttes for at deltagerne kan ramme de magiske 42,195 kilometer, som er den samlede distance i etapeløbet.

Etapen i Faaborg er på 8 udfordrende kilometer, og har nogle fornemme løbsrekorder, som begge stammer fra 2010. Rekorderne indehaves af henholdsvis Hans Mårtensen 25:59 og Alberte K. Pedersen 30:32. I Odense i november forbedrede Maja Stage Nielsen den hidtidige løbsrekord for 1. etape, så det bliver spændende, om hun lave samme præstation ved 2. etape. Den førende på herresiden Hans Mårtensen, vil blive udfordret kraftigt af Steffen Massaro, der er tilmeldt etapen i Faaborg. Steffen har tidligere sat løbsrekorder på såvel 1. som 4. etape, Hans har rekorderne på 2. og 3. etape.

Stiftens Etape MARATHON er et spændende projekt, med etaper i 5 kommuner og med 5 klubber involveret i samarbejdet om afvikling af de 5 etaper. I Faaborg er det Faaborg Ski og Motionsklub, der er medarrangør og garant for en spændende løbsrute” fortæller Torben Simonsen fra H.C. Andersen Marathon, som er koordinator og idémand bag arrangementerne.

Eftertilmelding
Deltog du ikke i første etape, er det stadig muligt at deltage, da der for hver etape er individuelle resultater og diplomer. Eftertilmelding kan ske på startstedet – Faaborg Hallerne på løbsdagen kl. 9 – 10.30. Der startes kl. 11.

Yderligere info om Stiftens Etape MARATHON på www.hcamarathon.dk– hvor on-line tilmelding også er mulig frem til fredag kl. 12.

Tilskuere
Med lidt planlægning, kan den enkelte tilskuer nå at se løberne passere flere steder på ruten, så fra arrangørside håber man også på mange tilskuere til arrangementet.

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15316:

Jean Anborgs billede
Ny i seriøs løb

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk