Stærkt elitefelt klar til klassisk maratonløb

Martin Bork, Admins billede

Når det klassiske og traditionsrige H.C. Andersen Marathon skydes i gang søndag den 4. oktober, vil en større gruppe eliteløbere danne en meget hurtig frontgruppe. Op mod 25 deltagere har et internationalt niveau, som indikerer at løbsrekorderne på 2.10 hos mændene og 2.32 hos kvinderne kan komme i fare: - Igen i år vil H.C. Andersen Marathon præsentere årets stærkeste felt på dansk grund. Vi inviterer en stribe løbere fra Kenya, Etiopien og Spanien, der sammen med de hurtigste danske løbere vil jagte både gode løbstider og placeringer på vores rute, som er den hurtigste i Norden, siger løbsdirektør Torben Simonsen.

Elitekoordinator Mads Stryhn er også optimist: - Feltet er klart et af de hurtigste i løbets historie. Både hos mænd og kvinder er niveauet tårnhøjt. Der er både meget rutinerede løbere og spændende debutanter med i felterne i år, hvilket øger chancerne for rekorder.

Løbsdirektøren fremhæver også det nationale islæt - Vi har med glæde indlagt DM i samarbejde med Dansk Atletik Forbund for alle aldersgrupper for 10. gang, og det hæver løbets generelle niveau væsentligt. Selv om de danske løbere næppe havner øverst på podiet, vil deres deltagelse præge vores arrangement og give publikum er en stor oplevelse. Det tilfører altid H.C. Andersen Marathon en ekstra dimension, at der kæmpes om nationalt guld, sølv og bronze. Det tiltrækker mange hundrede ekstra løbere og tilskuere.

FirmaStafet lagt ind i maratonløbet

I H.C. Andersen Marathon´s 16. udgave er der fra i år et godt tilbud til firmaer og andre hold, som gerne vil være en del af festen. - Vi arrangerer løb for firmaer, der stiller med fire deltagere, som skal dele distancen over de 42 km, siger Torben Simonsen. - Deltagerne skal igennem 10 km, 11 km, 9 km og 12 km på skift på den 21 km lange rundstrækning gennem de centrale Odense. Vi er blevet inspireret af danske stafetløb og andre store maratonløb i udlandet, der har lignende løbe-events i deres program. Vi er sikre på, at stafetten er med til at gøre H.C. Andersen Marathon til et endnu mere attraktivt løb, hvor alle kan være en del af festen.

 

- FirmaStafetten er et fint tilbud til virksomheder og firmaer, der ønsker være aktive på dagen og som samtidig ønsker at profilere sig gennem deltagelsen i løbet. Vi håber på, at mellem 35 og 50 hold melder sig på, og vi kan allerede nu notere, at verdensfirmaet Hempel har meldt sig til med 17 hold med løbere fra 10 nationer. Det er af stor betydning for H.C. Andersen Marathons internationale profil, siger løbsdirektøren.

Odenses store byløb kan også i dette års udgave fejre et lille jubilæum.I 2014var det 15. gang, der blev afviklet maratonløb gennem byens gader. I denne års udgave er der 10-års fest for de kvindelige 1/2 maratonløbere.

H.C. Andersen Marathon afvikles i år på den første søndag i oktober. Arrangementet omfatter den klassiske maratondistance på 42,195 km, 1/2 Marathon på 21,097 km for kvinder, 1/2 Marathon for mænd, FirmaStafetten (4 deltagere på hvert hold) og MiniMarathon over 4,2 km.

Der arrangeres gratis fortræninger til H.C. Andersen Marathon og Halvmarathon for alle interesserede. Det foregår de to næste søndage klokken 9 fra Ansgar Anlæg.

Links

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15349:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk