Spis solbær inden træning

Martin Bork, Admins billede

Ny forskning fra New Zealand viser, at solbær har en positiv indvirkning på musklerne i forbindelse med træning. Solbær øger nemlig blodcirkulationen med op til 40 procent, og med en god portion af de sorte superbær inden træning minimeres risikoen for muskelskader og -betændelse.

Siden middelalderen, hvor solbær blev brugt som medicinplante, har de små sorte bær været kendt som sunde C-vitaminbomber med positive indvirkninger på den menneskelige krop. Men nu har newzealandske forskere foretaget en række videnskabelige undersøgelser, som klart beviser, at solbær også kan noget helt særligt, når det gælder muskelpræstationer.

I Danmark hilses undersøgelsen velkommen af Danish Berry Board, der er en sammenslutning af myndigheder, virksomheder og organisationer. Her arbejder danske bærentusiaster intensivt for at øge anvendelse og indtagelse af danske solbær.

Reducerer muskelstivhed

I det newzealandske forskningsprojekt har man blandt andet testet blodcirkulationen i musklerne omkring skuldre og overarme hos tyve forsøgspersoner, mens de skrev på maskine. Inden da havde halvdelen af testpersonerne fået en tablet med solbær, mens de resterende ti havde fået snydemedicin.

Resultaterne viser, at de ti forsøgspersoner, som fik solbær, havde en øget blodgennemtrængning på 40 procent sammenlignet med de ti øvrige. Mere blod til musklerne minimerer ophobningen af mælkesyre, som for eksempel kan forårsage muskelkramper og -stivhed. Det betyder samtidig, at risikoen for skader og betændelse bliver reduceret, fordi musklerne får den ilt, der skal til, for at klare sig igennem træningen.

Booster immunsystemet

Foruden at reducere ophobningen af mælkesyre i musklerne, giver solbær også kroppens immunforsvar et velfortjent pift. Solbær har et højt indhold af de sundhedsfremmende stoffer, polyphenoler, der beskytter solbærrene og giver dem deres karakteristiske sorte farve.

”Præcis som polyphenolerne er bærrenes forsvar mod skadelige mikroorganismer, kan de også hjælpe mennesker med at holde sygdomme på afstand. Laboratorieforsøg i cellekulturer indikerer for eksempel, at solbær virker forebyggende på hjertekarsygdomme, visse kræft- og øjensygdomme samt Alzheimers,” fortæller seniorforsker Hanne Lindhard Pedersen fra Institut for Haveproduktion ved Aarhus Universitet.

Billeder

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15650:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up