Spis dig 11 minutter hurtigere på et marathon

Martin Bork, Admins billede

Tænk, hvis du kunne forkorte din maratontid med 11 minutter uden ekstra træning. Det kan du højst sandsynligt godt - hvis du indtager den helt rigtige mængde kulhydrat under løbet. De fleste løbere indtager nemlig for lidt kulhydrat, når de løber maraton, og det går ud over deres præstation, viser en ny undersøgelse fra Aalborg Universitet.

»De fleste løbere går mere op i træningen end i diæten, men man kan faktisk rimelig nemt skære minutter af sin tid, hvis man indtager den rigtige mængde kulhydrat under løbet,« siger Ernst Albin Hansen, der er lektor og forsker på Institut for Medicin og Sundhedsteknologi på Aalborg Universitet. Han har i samarbejde med tre specialestuderende stået bag en ny undersøgelse, der viser, at der er tid at vinde, hvis man ernærer sig mere korrekt under et maraton.

Undersøgelsen blev fremlagt på en amerikansk konference afholdt af International Society of Sports Nutrition denne sommer og publiceres senere på året i det videnskabelige tidsskrift Journal of the International Society of Sports Nutrition.

Maratonløbere spiser for lidt
I undersøgelsen delte forskerne maratonløbere op i to grupper på selve løbedagen. Den ene gruppe var på en selvvalgt diæt under løbet, hvor de måtte spise, hvad de ville, mens den anden fik en videnskabelig diæt beregnet til maratonløb.

Det viste sig, at dem, der selv stod for deres diæt, ikke indtog ligeså meget kulhydrat under løbet, som de løbere, der fik ernæringsvejledning af forskerne. Den sidstnævnte gruppe var i gennemsnit 11 minutter – eller fem procent – hurtigere end den første gruppe. »Når man løber maraton, så tæres der kraftigt på kroppens energilagre, og derfor skal man sørge for hele tiden at fylde kulhydrat på,« siger Ernst Albin Hansen.

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15650:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up