Sparta taber ankesag mod Alt for Damerne

Martin Bork, Admins billede

Løbeklubben Sparta og ugebladet Alt for Damerne har flere gange samarbejdet om at arrangere det årlige kvindeløb. For tre år siden blev samarbejdet brudt, da Alt for Damerne ville have større del i overskuddet, og de to arrangører gik hver til sit.

Striden stod nu om hvem der havde ret til at kalde sit løb for Europas ældste og største kvindeløb. Retten vurderede den gang, at Sparta havde krænket Egmonts ret til varemærket Alt for Damerne, fordi de efter at parterne var gået hver til sit ikke ændrede navnet, men stadig lancerede løbet som Alt for Damernes Kvindeløb.

Sø- og handelsretten afgjorde, at Sparta skulle betale 100.000 i erstatning til koncernen Egmont. Og de havde heller ikke ret til betegnelsen Kvindeløb.

Sparta valgte at anke afgørelsen. Det er denne ankesag, som højestret idag har afgjort. Højesteret stadfæster Sø- og Handelsrettens dom, og dermed skal Sparta betale 100.000 kr. i erstatning ligesom Sparta mister retten til løbsnavnet.

Højesteret fandt endvidere – modsat Sø- og Handelsretten – at Spartas udsendelse den 16. juni 2010 af en pressemeddelelse, hvori Sparta havde benyttet udtryk som ”at stjæle”, ”usmagelige kamp”, ”grov il­loyal vis at stjæle den goodwill”, ”åbenlyst i strid med markedsføringsloven”, ”stærkt illoyale og aggressive vis forsøger at stjæle det brand Sparta som arrangør har udviklet” og ”usmage­lig måde”, var i strid med markedsføringsloven.

ALT for damerne donerer erstatningen til frivillig idræt.

I Sparta er skuffelsen stor: "Vi har lært, at vi skal have nogle mere professionelle sponsoraftaler. De kontrakter, vi har lavet med samarbejdspartnere tidligere, har været alt for åbne. Vi har stolet for meget på folk", siger Dorte Vibjerg, direktør for Sparta Atletik og motion.

Hos Alt for Damerne er man derimod glad for dommen: "Vi er meget tilfredse med stadfæstelsen af dommen, der nu ikke længere kan ankes. Den slår klokkeklart fast, at Sparta handlede ulovligt, da de brugte ALT for damernes varemærke til at markedsføre deres kvindeløb. Retten anerkender desuden, at vi må kalde ALT for damernes kvindeløb for 'det første og største'," siger ALT for damernes chefredaktør Camilla Frank.

Før bruddet mellem de to parter kunne kvindeløbet mønstre over 22.000 deltagere. I 2012 havde Sparta kun godt 3.000 kvinder til start til deres kvindeløb.

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15377:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk