Skal rekorden falde igen til HCA MT?

Martin Bork, Admins billede

Der blev sat historie i den 11. udgave af H.C. Andersen Marathon søndag den 19. september 2010. Kenyanske Raymond Kiplagat Kandie stormede i mål i den bedste tid på dansk grund nogensinde, 2.10,43. Den tid er den 26-årige østafrikaner kommet tilbage til Odense for at slå her to år efter. - Det er et vildt stærkt felt, vi har kunnet samle i år, siger elitekoordinator Mads Stryhn. - Det er lykkedes os at få 13 super-stærke mandlige eliteløbere til start, heraf 10 kenyanere. Sammen med stærke navne fra Eritrea, Polen og Ukraine udgør de et felt, der med de rette vejrbetingelser på dagen vil bringe rekorden i alvorlig fare.

Løbsdirektør Torben Simonsen er også spændt på dette års løb: - Umiddelbart ligger sejren til rekordholderen Kandie, der imidlertid nok skal få kamp til stregen fra ikke mindst landsmændene Linus Kipkosgei Mayyo, der har løbet fine 2.11,59 i højderne i Nairobi og Peter Biwott, der tidligere har været med fremme i H.C. Andersen Marathon med en anden-  og en tredjepladser. Også Eritreas Mohammed Abdlaziz Saleh, der løb 2.12,56 i fjor i Verona, vil være et godt bud på sejren. Men der lurer altid overraskelser, når de bedste mødes på den odenseanske asfalt, der er Nordens hurtigste rute, siger Torben Simonsen. - Også hos kvinderne er der stærke navne til start, ikke mindst vinderen fra 2010, hvide-russiske Svetlana Kouhan, siger løbsdirektøren, der i disse dage har travlt med at samle trådene før årets næststørste maratonløb i Danmark. 

H.C. Andersen Marathon afvikles på den næstsidste søndag i september. Arrangementet omfatter den klassiske maratondistance på 42,195 km, 1/2 maraton på 21,097 km for både mænd og kvinder i opdelte felter og Minimarathon over 4,2 km.

I løbets 12. udgave i 2011 havde H.C. Andersen Marathon i alt 4.137 tilmeldte deltagere fordelt på de fire løb:  Maraton: 1.997, ½ maraton kvinder: 943, ½ maraton mænd: 809 og Minimarathon: 388.

#1

Anonyms billede

Hvori ligger det spændende at afholde et løb for at invitere eliteløbere fra Afrika?. Ca 99% af de øvrige løbere får ingen glæde af dem og antal tilskuere ved HCA MA er også ret begrænset.

Jeg deltager selv i løbet, men at disse løbere deltager betyder nul og nix.

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15316:

Jean Anborgs billede
Ny i seriøs løb

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk