Salomon Hammer Trail - ekstremløb

Martin Bork, Admins billede

Er du tilhænger af ekstremløb, eller har du indgået et vildt sportsvæddemål med en kammerat, om hvem der er hurtigst på lange distancer, så byder løbeklubben Tejn IF på Bornholm på nogle af de bedste og ikke mindst hårdeste ekstremløb på dansk grund.

I begyndelsen af maj måned er den nordbornholmske løbeklub vært for ’Salomon Hammer Trail’. Deltagerne kan vælge mellem forskellige distancer, og den længste distance er på 100 miles (ca. 160 km.), og går for at være det hårdeste trailløb i hele Danmark.

Med trailløb menes, at ruten foregår i hårdt kuperet terræn på klipper og små grusstier, og kun i få tilfælde har løberne asfalt under fødderne.

Det 100 miles lange løb er ikke blot Danmarks hårdeste, men også Danmarks smukkeste løb. Ruten foregår på en 25.7 km. lang rundstrækning, hvor deltagerne kommer forbi flotte naturområder som Hammerhus, Slotsslynglen, Salomons Kapel og området omkring Vang.

Hvis du tidligere har prøvet at løbe Etape Bornholm, så kender du sandsynligvis alt for godt til ruten på Hammeren, hvor afslutningen går stejlt op til Hammerfyret. Denne stejle passage er naturligvis også en del af ’Salomon Hammer Trail’, og alene på de første otte kilometer skal denne stigning passeres tre gange. I alt skal mere end 4.800 højdemeter forceres inden deltagerne kommer i mål, og med det antal højdemeter nærmer man sig højden på Vesteuropas højeste bjerg, Mont Blanc, som er 4.810 meter højt.

Apropos Mont Blanc så tæller ’Salomon Hammer Trail’ som kvalifikation til The North Face® Ultra-Trail du Mont-Blanc®,  som bliver afviklet i slutningen af august måned.

Mener du, oddsene er små, for at du kan gennemføre 100 miles-ruten, så findes der alternative distancer. Alternativerne er 50 miles, 50 km. og 25 km.

Du kan se en video med flere oplysninger omkring løbet i dette link.

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15323:

Jasmin rasmussens billede
Jeg er en meget aktiv pige, som elsker at løbe og lave gymnastik og dans. Sidsteplads læb jeg et...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk