Over the hills

Martin Bork, Admins billede

 

Morudløbet er et flot arrangeret motionsløb i det smukke terræn ved Langesø. I det frostklare vejr blev der budt på både solskin, bakker og fine lodtrækningspræmier

Af Henrik Lund Jensen

Højtryksvejret havde fundet vej til vores breddegrader sammen med frostvejr på denne sidste søndag i oktober. Men da dagen samtidig var overgang til normaltid, mærkedes det ikke så udpræget. For solen havde taget fat, da den 3. udgave af Morudløbet blev skudt i gang klokken 10 foran Langesøhallen.

Fin rute

Børnene skulle først ud på den korte rute, ca. 3,7 km i det meget varierede og spektakulære område i Langesøskoven. Og godt et kvarter efter kom de første af de 74 gennemførende i mål, med Freja Blom og Anders Egetoft som de hurtigste i 15,21 og 15,43. Forinden var de voksne sendt af sted med 5 minutters "forsinkelse" i forhold til børnegruppen. En god idé, for så føler børnene ikke mast i starten, og os rutinerede bliver fri for at overhale flokken af især drenge, der overvurderer egne løbeevner på de første 500 meter. Voksenfeltet kunne vælge mellem én eller to danske mil, ca. 7,6 og 15,2. Min gps viste 7,43 i mål for den ene runde.

Ruten er veltilrettelagt og løbervenlig. De mange blade kunne godt skjule et hul eller to, men med et blødt underlag skabte det ikke de store problemer. Og bakker er der mange af i dette skovområde! Først Kapel-bakken, der også kendes fra Langesøløbet og derefter den ene krævende stigning efter den anden. Man får virkelig sved på panden og mælkesyre helt ud i tæerne med disse profiler. Men det er udfordrende og fascinerende at "ligge og rykke" under løbet. Vejvisning og markeringer på ruten var i orden. Det liver altid op med en levende post eller to, dem måtte der gerne være flere af!

De rigtig seje

Efter godt en kilometer lyder åndedrættet som en blæsebælg ved passage af de mest kritiske steder. Lidt mere ro er der på nedad, blot i ganske få minutter, før den næste bakke "banker på døren". Sådan er det i denne skov, der med brune farver i alskens nuancer tog vel imod os løbere. Det var foruden den høje puls også en visuel oplevelse at være med i dette hyggelige motionsløb med de mange lodtrækningspræmier - og den gode service.

De virkelig seje (46 i alt) snuppede to omgange. Mens Mogens Fisker (27,54) sammen med Anette Hjeds (35,15) tog sig af den korte rute med 108 gennemførende, var Henrik Simonsen i særklasse på den lang med fornemme 55,44. Hos kvinderne fik Birgit Pedersen noteret 1.15,44 på førstepladsen.

Morudløbet arrangeres af MIL, Morud Idrætsforenings Løbeklub. Og det gør de godt, i samarbejde med forskellige partnere og en række sponsorer. Skulle der lokkes lidt flere deltagere med, kunne et parløb (2 x 7,6 km som "stafet") eller tre personers hold måske peppe antallet af løbere. De lokale skoler kunne også inviteres til skolemesterskab i dette smukke terræn!

Det er med en god fornemmelse, at turen går hjem fra dette løb. I løbegruppen 42K fejrede vi en fødselsdag med lagkage og sang, og alle havde en god oplevelse med løbeturen i solen og det kølige vejr - med efterårsfarver at blive i ekstra godt humør af. Vi kommer gerne igen til næste år!

Se mere om løbet her: www.mi-loeb.dk og www.blaesbjerghus.dk

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15316:

Jean Anborgs billede
Ny i seriøs løb

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk