Odense ZOO Familieløbet i regn og højt humør

Martin Bork, Admins billede

Trods massiv regn blev årets ZOO-løb en fornøjelig affære for de 1.500 deltagere, der løb på en spændende rute fra Fruens Bøge og gennem Odense ZOO

Af Henrik Lund Jensen

Det var den første udgave af det "nye ZOO-løb", der kunne sættes i gang på Engen i Fruens Bøge. Tidligere har OGF-løbet været et rent kvindeløb, og Odense ZOO kom med i 2013 med en rute gennem byens store zoologiske have. I år er løbet blevet M/K løb over 5 og 10 km samt det populære børneløb på 4 km, der havde lokket mere end 800 løbere ud på stierne. Det er børneløbene, som oplever stor vækst i disse år.

ZOO-løb flere steder i Europa

Det er ikke kun i Odense, at der arrangeres løb gennem ZOO. I København er der to af slagsen, i Tyskland en stribe i bl.a. byerne Berlin, Osnabrück, Köln, Wuppertal og Hannover. Og i Østrig gælder det Wien og Salzburg. I 2014 havde Odense 1.365 gennemførende - heraf 649 på 5 km, 181 på 10 km og 374 i børneløbet.....Også løbere, som var med i børneløbet som voksne (64) - og 97, som foretrak at gå distancen...I dette års udgave lidt færre gennemførende (1.259) pga. regnen, der holdt en del hjemme, mens antallet af tilmeldte var oppe på 1.499. Med den yngste på 2 år og den ældste på 72 år er det på alle måde løbet, hvor alle kan være med. Og, hvor mange kan fælges ad. 4 deltagere kunne fejre fødselsdag, og ikke færre en 16 udenlandske løbere fra 10 nationer havde meldt sig til: Løbere fra: Djibouti, Dominica, Domikanske Republik, Storbritannien, Tyskland, Island, Italien, Rusland og Ukraine!

Mange skoler løb med

I ikke færre end 12 skoler havde meldt klasser til Odense ZOO Familieløbet 2015. Og den heldige 1. b. fra Tingløkkeskolen vandt en nats ophold i ZOO i lodtrækningskonkurrencen. Alle deltagende børn får en flot medalje i mål og en T-shirt. Og også en gratis adgangsbillet til Odense ZOO.Ruten gennem Odense ZOO byder på sjove oplevelse - over 3 broer og forbi en række spændende dyr.

Oplevelsesløb

Trenden går mange steder i retning af oplevelsesløb for alle. Og, her er Odense ZOO Familieløbet et vældig godt supplement til de øvrige løb, der tilbydes rundt omkring. Løbet har det hyggelige samvær som det centrale - og byder på fine fysiske rammer i det naturskønne område.

Den kraftige regn lagde på denne aften desværre en humørmæssig dæmper på begivenhederne, og en del af de yngste fortrak fra området i hastig fart. Men konceptet holder helt klart en høj standard, og der vil i 2016 igen blive inviteret på ZOO-løb i den fynske hovedstad.

Se resultater på dette link: www.ultimate.dk

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15642:

Benny Juhls billede
Motionsløber 3 gange om ugen

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up