Nyt om DE 3 BROER

Martin Bork, Admins billede

DE 3 BROERs halvmarathon skydes i gang næste søndag, hvor knap 3000 løbere skal ud i de flotte naturskønne omgivelser på en 21,0975 km lang rute.

 

Langeland, Siø, Tåsinge og Fyn

Søndag d. 28. august kl. 11.00 affyres startskuddet til det første DE 3 BROERs halvmaraton ved begyndelsen af Langelandsbroen. Løbet starter ved Rudkøbing og byder på en tur over Langelandsbroen, Siødæmningen, gennem Valdemars Slot og videre over Svendborgsundbroen, hvorefter målstregen venter på landsstævnepladsen i Svendborg. Løberne kommer altså på en tur over 3 broer, og betræder hele 4 øer, inden de kommer i mål og kan få deres velfortjente medalje om halsen.

 

Anderledes løb giver stor efterspørgsel

Løbet er udsolgt, og det har det været siden 1. januar. Her åbnede DE 3 BROERs bestyrelse for 600 ekstra billetter, og de blev revet væk på 37 min.

”Vi havde ikke forestillet os, at der ville være så stor en efterspørgsel”, fortæller bestyrelsesformand Uffe Jeppesen, der er glad for, at kunne være med til at brande Sydfyn med et tiltag som dette løb.

”Vi har en skøn natur, et hav af kulturelle muligheder og fantastiske rammer her i området. Det er vigtigt vi får brugt dem, men også vigtigt at vi får vist resten af landet, hvad Sydfyn egentligt har at byde på”, siger Uffe Jeppesen.

Der er et stort udvalg af løb i Danmark. Med et lidt anderledes udgangspunkt og fokus på rutens naturskønne element i samspil med det specielle i at løbe over hele 3 broer, placerede DE 3 BROER sig dog alligevel i en top 10 i Politikkens opgørelse over løb, man som løber ikke må gå glip af i 2016 - og det gav endnu større efterspørgsel på billetterne.

 

Et bredt sydfynsk fællesskab giver en god grobund

Løbet arrangeres i et samarbejde mellem SG Atletik og DE 3 BROER. Løbets hovedsponsor er Fynske Bank. De sammen med yderligere 14 stærke partnere fra Sydfyn, med til at skabe dette nye sydfynske halvmarathon.

”Som løbskoordinator oplever jeg stor glæde i det lokale samarbejde, som også er kernen i arrangementet”, fortæller Katrine Skov, der dagligt arbejder med at koordinere projektet. Det gode netværk af virksomheder og frivillige kræfter har stor indflydelse på, at et arrangement af denne størrelse kan afvikles og det er de i DE 3 BROERs bestyrelse bevidste om.

”Vi er taknemmelige over den opbakning vi har mødt og fortsat møder. De sponsorer og frivillige kræfter, som er med til at skabe rammerne om løbet er altafgørende”, siger bestyrelsesformand Uffe Jeppesen, der ser frem til at se de første løbere komme over stregen på Landsstævnepladsen i Svendborg.

 

En fest for alle

Det er arrangørernes ønske at give alle omkring løbet en god oplevelse, især de mange løbere, men også tilskuere, familie og venner skal hygge sig i ventetiden. Derfor er der i målområdet opsat underholdning, boder, spiseligt og aktiviteter fra blandt andet Wilt Aktionpark. Der er desuden åbent

i springsalen i Svendborg Idrætscenter, hvor der er uddannede instruktører, som står klar til at hygge med børn og unge. Svømmehallen har ligeledes fordelagtige priser på dagen.

I Troense er der flagallé, musik og åbent i byens butikker, mens der på Valdemars Slot er 50% på indgangsbilletten (vær opmærksom på de trafikale ændringer i forbindelse med transport til de 2 sidstnævnte områder).

 

Trafikken

I forbindelse med løbet vil der være trafikale ændringer. De 3 BROER har søgt at finde så god en løsning på de trafikale udfordringer som muligt, og er glade for den velvillighed og positive indstiling, de har mødt i forbindelse med udmeldinger om afspærringer og lukning af vejene under afviklingen.

Et stykke af Rute 9 vil være spærret i vestgående retning fra. kl. 09.00 og ca. til kl. 12.00.

Der er tale om den 9 km lange strækning fra Ringvejen i Rudkøbing, over Langelandsbroen og Siødæmningen til Nørreskovvej på Tåsinge. Afspærringen betyder, at det i det pågældende tidsrum ikke vil være muligt at køre fra Langeland til Tåsinge. Fodgængere og cyklister kan dog benytte gang- og cykelstien i den modsatte side af vejen.

Strækningen bliver trinvist genåbnet for al trafik, når de sidste løbere har forladt den.

På en del af strækningen på Tåsinge vil det, mens løbet finder sted, være muligt at køre ad Bjerrebyvej i stedet. Omkørslen vil være afmærket.

På Svendborgsundbroen vil der være hastighedsbegrænsning på 40 km i timen.

I østgående retning vil det være muligt at køre ad Rute 9, men der vil være hastighedsbegrænsning på 40 km i timen.

I timerne før og efter løbet kan der også være tæt trafik.

DE 3 BROERs halvmarathon og Vejdirektoratet beklager de gener, det måtte give for trafikanterne og opfordrer især rejsende fra Langeland til at tage højde for løbet i deres planer for dagen.

Der er desuden afspærringer i Svendborg by. Se her under for at få et overblik.

 

Overblik over trafikken

Lukket 09.00-12.00 Langelandsbroen og Siødæmningen i nordgående retning indtil Lundby (Nørreskovvej)

Lukket 08.00-14.00 Strækningen fra Lundby til Vindeby via Nørreskovvej, Slotsalléen og Eskærvej

Lukket 08.00-15.00 Skovvej, Høje Bøge vej og A. P. Møllers Vej

Lukket 10.30-15.00 Ryttervej er lukket for gennemkørsel hvor vejen rammer Johs. Jørgensensvej, til og med Skovsbovej.

 

Svendborgsundbroen lukkes IKKE

 

Færgen Spodsbjerg/Tårs og Tårs/Spodsbjerg

Afgang 09.15 aflyst

Afgang 10.15 aflyst

 

Fynbus

Se Fynbus.dk for infomation om afgang

Helt aflukket

Hostrupvænget

Lindes Allé

Bruuns Allé

Høje Bøge Vej 50-56

A.P. Møller Kollegie

 

Lukket for indkørsel

Disse vænger kan køre ud, hvor Bontvedvej rammer A. P. Møllers vej.

Bontvedvej

Bontvedvænget

Brorsonvænget

Grundtvigsvej

Al afspærring fjernes hurtigst muligt efter sidste løbere er passeret, af et professionelt afspærringsfirma, der har erfaring med løbsafvikling.

 

Fakta:

Start: kl. 11.00 Rudkøbing, Langeland

Mål: Svendborg Idrætscenter, Fyn

Arrangeres af: DE 3 BROER, SG Atletik og partnere

Løbet skydes igang af: Jan Ole Jakobsen, Langelands Kommune

Kvalitet: Løbet er DAF-certificeret

Præmieoverrækkelse: Når de første 10 mænd og 10 kvinder er i mål

Præmier overrækkes af: Lars Erik Hornemann, Borgmester, Svendborg Kommune

Bustransport: 2000 løbere transporteres i bus fra Svendborg til startområdet i Rudkøbing

Musik: Der er musik på alle vanddepoter, samt i start og målområde

Tilskuere: Vi opfordrer til at opholde sig på Tåsinge og Fyn grundet trafikken

Trafik: Al afspærring fjernes hurtigst muligt efter sidste løbere er passeret, af et professionelt afspærringsfirma, der har erfaring med løbsafvikling.

 

For yderligere information:

Løbskoordinator

Katrine Skov

Tlf. 29647652

katrine@de3broer.dk

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Peter Bertrams billede
  På denne blog vil jeg give en status en gang om måneden ca. om min vej mod det endelige mål. At være i stand til at løbe et bjergmarathon (Kaisermarathon) til efteråret 2013. Hvor er jeg henne i min...
 • Nicco Ankers billede
  FundingGuiden.dk er sitet hvor du kan finde alt entrepreneurship alt sammen samlet ét sted. Find viden om investorer og funding fra hele Danmark. Så i stedet for at kigge mange steder, kan du slippe...
 • Saras billede
  Her på bloggen vil jeg skrive om mine 16 uger fra 0 til 10 km - jeg glæder mig til at komme i mål! :D
 • Bodils billede
  Drømmen er at løbe et marathon.
 • Pernilles billede
  I min blog vil jeg udøse af min enorm ringe erfaring som løber og dele min kamp på landevejen med jer.

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14891:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk

Læs mere om Under Amour HOVR Machina