Nyt løb byder på medvind og superhelte

Martin Bork, Admins billede

Københavns nye velgørenhedsløb, You Run, byder på sjove oplevelser for både løbere og publikum. Underholdning fylder generelt stadig mere ved arrangerede løb.

Løber man hurtigere med en superhelt ved sin side? Det får løberne svar på ved Københavns nye løbeevent, You Run den 3. maj. Løbet er fra starten tænkt som et friskt pust til løbekalenderen. Først og fremmest fordi deltagerne sideløbende med træningen samler ind til velgørenhed blandt venner og bekendte. Men ruten byder også på anderledes oplevelser. For hver kilometer er der zoner med underholdning, som stikker ud fra de traditionelle musikindslag ved maratonløb.

Efter to kilometers løb står frivillige fra velgørenhedsorganisationer fx klar med kraftige blæsere, der sender luftstød af sted efter løberne i zonen. Et par kilometer senere når løberne til Christianshavn. Her kan de få styrket moralen ved at løbe gennem high-five-zonen. Når benene er blevet godt tunge ved ti-kilometer-mærket, kan der være brug for overnaturlig opmuntring.  Den leveres af otte superhelte. De løber med løberne, giver vand og måske et lille skubbe på vejen.

I alt er der elleve oplevelseszoner på vejen. Mange af dem er også publikumsområder med forplejning, musik og god udsigt til ruten rundt om Københavns Inderhavn.

”Vi prøver at skabe en positiv og unik stemning ved løbet. Det er alvorlige sager, løberne har samlet ind til, men under løbet fejrer vi indsamlerne med manér,” siger Carsten Jagerkilde, en af initiativtagerne bag  løbet. 

Bag velgørenhedsløbet står fem NGO’er: Kræftens Bekæmpelse, Folkekirkens Nødhjælp, Scleroseforeningen, Red Barnet og Læger uden Grænser. For chef for events hos Kræftens Bekæmpelse, Lise Atzen Bjerregaard er oplevelserne på ruten en del af folkeligheden ved løbet.    

”Det skal være en fest for alle – og hvor hver deltager kan løbe i sit eget tempo, have det sjovt og nyde turen. Samtidig er der også et stort fællesskab i løbet, da alle løber for sager, de brænder for."

Som deltager dedikerer man sin obligatoriske onlineindsamling og løb til en af de fem organisationer ved tilmeldingen. Velgørenhedsløbet har hentet inspiration fra lignende løb i New York og London, og der kan vælges mellem at løbe et kvart- eller halvmaraton.

Underholdning fylder mere

Underholdning fylder stadig mere ved arrangerede løb. Copenhagen Maraton havde i fjor syv officielle såkaldte hotspots med blandt andet livemusik. Selv under årets maratontest-løb er der DJ’s og konfetti-kanoner. Ugen efter You Run afvikles konceptløbet Color Run. Her dækkes løberne fra top til tå i farver for hver kilometer, de gennemfører. Det gælder ifølge arrangørerne ikke om at komme først, men om at have det sjovest under de fem kilometers løb.

You Run er dog ikke et konceptløb som Color Run. Den 3. maj kan løberne vælge at holde sig fri af oplevelseszonerne og blot nyde den unikke rute. Her løbes næppe heller fodsåleræs efter optimale tider. Ruten skal med sine kringlede gader og billedskønne omgivelser først og fremmest skabe en anderledes oplevelse for deltagerne. Broerne på ruten -  Bryggebroen, Snorrebroen og Værftsbroen – er selvfølgelig pyntet med et væld heliumballoner i dagens anledning.

Arrangørerne bag You Run giver også deltagerne glæden ved at stille op som hold med fx virksomheden, vennerne eller naboen – og skabe løbefællesskaber, hvor deltagerne træner og løber sammen for en fælles sag. Det er blevet overraskende populært med over 180 hold oprettet til dato.

”Velgørenhedsløb er åbenbart mere en holdsport i Danmark end i USA og England, hvor vi har hentet inspiration til løbet,” siger Carsten Jagerkilde. 

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Hans Olesens billede
  Drop fitnesscenteret og løb en tur i naturen. Der er masser at se på, lige fra fugle til biller og blade og træer. Det giver dig en anden oplevelse end bare motion. Du bliver langt mere motiveret af...
 • Sandra Flindt Jørgensens billede
  Kom og besøg min blog! Skriver trænings- og hverdagsindlæg! http://sandraflindt.bloggersdelight.dk/ Hav en god dag!
 • Tonnys billede
  Vil prøve at skrive mine tanker om det at løbe, og ikke mindst det et lette den dertil indrettede. og komme ud af døren.
 • Tasserjass billede
  I denne blog vil jeg give nogle små historier på hvordan det går med mine løbetur efter en slem slem basket skade og alt for mange nedture gennem årene. Derfor også prøve at beskrive hvor surt det...
 • Sannes billede
  Mon nogen har gode råd til følgende. Mine "læger" har stillet diagnosen betændt achillessene, men ingen af de øvelser som anbefales hjælper. Jeg har i en periode haft en smule ondt ved løb over 6-7...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14890:

Thomas Egeskjolds billede
Jeg hedder Thomas er 48 år. Jeg er lige startet op på løb, efter en lang pause pga en rygskade. Har...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk

Læs mere om Under Amour HOVR Machina