Nyt løb byder på medvind og superhelte

Martin Bork, Admins billede

Københavns nye velgørenhedsløb, You Run, byder på sjove oplevelser for både løbere og publikum. Underholdning fylder generelt stadig mere ved arrangerede løb.

Løber man hurtigere med en superhelt ved sin side? Det får løberne svar på ved Københavns nye løbeevent, You Run den 3. maj. Løbet er fra starten tænkt som et friskt pust til løbekalenderen. Først og fremmest fordi deltagerne sideløbende med træningen samler ind til velgørenhed blandt venner og bekendte. Men ruten byder også på anderledes oplevelser. For hver kilometer er der zoner med underholdning, som stikker ud fra de traditionelle musikindslag ved maratonløb.

Efter to kilometers løb står frivillige fra velgørenhedsorganisationer fx klar med kraftige blæsere, der sender luftstød af sted efter løberne i zonen. Et par kilometer senere når løberne til Christianshavn. Her kan de få styrket moralen ved at løbe gennem high-five-zonen. Når benene er blevet godt tunge ved ti-kilometer-mærket, kan der være brug for overnaturlig opmuntring.  Den leveres af otte superhelte. De løber med løberne, giver vand og måske et lille skubbe på vejen.

I alt er der elleve oplevelseszoner på vejen. Mange af dem er også publikumsområder med forplejning, musik og god udsigt til ruten rundt om Københavns Inderhavn.

”Vi prøver at skabe en positiv og unik stemning ved løbet. Det er alvorlige sager, løberne har samlet ind til, men under løbet fejrer vi indsamlerne med manér,” siger Carsten Jagerkilde, en af initiativtagerne bag  løbet. 

Bag velgørenhedsløbet står fem NGO’er: Kræftens Bekæmpelse, Folkekirkens Nødhjælp, Scleroseforeningen, Red Barnet og Læger uden Grænser. For chef for events hos Kræftens Bekæmpelse, Lise Atzen Bjerregaard er oplevelserne på ruten en del af folkeligheden ved løbet.    

”Det skal være en fest for alle – og hvor hver deltager kan løbe i sit eget tempo, have det sjovt og nyde turen. Samtidig er der også et stort fællesskab i løbet, da alle løber for sager, de brænder for."

Som deltager dedikerer man sin obligatoriske onlineindsamling og løb til en af de fem organisationer ved tilmeldingen. Velgørenhedsløbet har hentet inspiration fra lignende løb i New York og London, og der kan vælges mellem at løbe et kvart- eller halvmaraton.

Underholdning fylder mere

Underholdning fylder stadig mere ved arrangerede løb. Copenhagen Maraton havde i fjor syv officielle såkaldte hotspots med blandt andet livemusik. Selv under årets maratontest-løb er der DJ’s og konfetti-kanoner. Ugen efter You Run afvikles konceptløbet Color Run. Her dækkes løberne fra top til tå i farver for hver kilometer, de gennemfører. Det gælder ifølge arrangørerne ikke om at komme først, men om at have det sjovest under de fem kilometers løb.

You Run er dog ikke et konceptløb som Color Run. Den 3. maj kan løberne vælge at holde sig fri af oplevelseszonerne og blot nyde den unikke rute. Her løbes næppe heller fodsåleræs efter optimale tider. Ruten skal med sine kringlede gader og billedskønne omgivelser først og fremmest skabe en anderledes oplevelse for deltagerne. Broerne på ruten -  Bryggebroen, Snorrebroen og Værftsbroen – er selvfølgelig pyntet med et væld heliumballoner i dagens anledning.

Arrangørerne bag You Run giver også deltagerne glæden ved at stille op som hold med fx virksomheden, vennerne eller naboen – og skabe løbefællesskaber, hvor deltagerne træner og løber sammen for en fælles sag. Det er blevet overraskende populært med over 180 hold oprettet til dato.

”Velgørenhedsløb er åbenbart mere en holdsport i Danmark end i USA og England, hvor vi har hentet inspiration til løbet,” siger Carsten Jagerkilde. 

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Mads Merrilds billede
  Så er der kommet gang i benene igen og det går for fuld damp, jeg regner med at skulle løbe Korup ½ marathon d1/4 2012 og måske Vejle Ådal igen i år
 • Mikkels billede
  Jeg har i efterhånden et halvt år trænet op til et halvmarathon, og jeg har fundet ud af et par tricks, der har gjort det meget nemmere for mig at forblive motiveret hele tiden. 1. Sæt dig mål hele...
 • Henrik Lund Jensens billede
  Løbetræner og lærer på Sportsefterskolen SINE, Henrik Lund Jensen, giver dig her de seneste nyheder inden for løb.
 • Tildas billede
  Fra sofakartoffel til 30 min løb.
 • LiseSs billede
  Jeg vil skrive om min udvikling som løber, og tage jer med på min rejse mod en sund krop. Jeg er hverken en fanatisk eller fantastisk løber, men jeg er opsat på at gøre det her fuldt ud! Velkommen...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15349:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk