Ny vision for dansk idræt

Martin Bork, Admins billede

DIF og DGI vil i fællesskab arbejde hen imod opfyldelsen af en ny, ambitiøs vision for dansk idræt: Vision 25-50-75.

Visionen går ud på, at der i 2025 er 50 pct. af den danske befolkning, der dyrker idræt i en forening, og 75 pct. af den danske befolkning er idrætsaktiv. DIF og DGI forventer, at visionen kan blive et vigtigt sigtepunkt for dansk idræt på den anden side af den udredning af dansk idræt, som Kulturministeriet i øjeblikket gennemfører.

”Det er en høj overligger, vi her sætter for dansk idræt. I forvejen har vi i Danmark en af de mest idrætsaktive befolkninger i verden. Den position vil vi gerne udbygge. Det kræver, at flere trækker i samme retning. Derfor er jeg glad for, at DGI er klar til at gå med i en fælles indsats for at arbejde med en både ambitiøs og klar vision for dansk idræt. På den baggrund forventer vi, at visionen vil indgå i de fremadrettede overvejelser i Kulturministeriets udredningsarbejde.” siger DIF’s formand Niels Nygaard.

”Vision 25-50-75 er en flot vision, som ligger i klar forlængelse af DGI’s igangværende strategier. DIF og DGI kan i fællesskab skabe et stærkt grundlag for idrætsforeningernes arbejde, og ved at samle kræfterne om en række fælles indsatser kan vi både styrke det frivillige foreningsarbejde og danskernes muligheder for at dyrke idræt og motion. De to organisationer supplerer hinanden og rummer tilsammen nogle fantastiske ressourcer, som kan aktiveres til fordel for vore medlemsforeninger – og for danskerne i almindelighed.” siger DGI’s formand Søren Møller.

Som første skridt har DIF’s og DGI’s bestyrelser besluttet at nedsætte en fælles arbejdsgruppe, der i de kommende måneder skal vurdere, hvordan visionen kan realiseres. Arbejdsgruppen ledes af de to organisationers næstformænd. I processen vil såvel DIF’s specialforbund som DGI’s landsdelsforeninger og landsudvalg for de enkelte idrætter blive inddraget.

Afsættet for visionen er status i dag, hvor 41 pct. af befolkningen er medlem af en idrætsforening og 68 pct. er idrætsaktive.

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Lonnies billede
  Jeg har altid misundt løbere.. I dec 2010 havde jeg så tabt mig så meget at jeg ku slæbe mig rundt på 5 km. Og nu går det bedre. ELSKER mit løb. Det er terapi...
 • Lars wolffs billede
  Team elena run løbet blevet den bedste succes i af de 3 år . Vi har er stolte at kun sige vi holder det igen.
 • Mathiass billede
  Efter at have trænet de sidste 5 måneder i fitness-studio er jeg lige begyndt med at løbe ude i skoven. Målet er at løbe regelmæssigt og muligvis deltage i nogle løb i løbet af sommeren. Halvmaraton...
 • Frederikkes billede
  Total nybegynder. Efter mange halvhjertet forsøg, håber jeg at dette forsøg virkelig kan få mig i gang og ind i en rutine. Vil starte ud med Begynderprogrammet.
 • Hans Olesens billede
  Drop fitnesscenteret og løb en tur i naturen. Der er masser at se på, lige fra fugle til biller og blade og træer. Det giver dig en anden oplevelse end bare motion. Du bliver langt mere motiveret af...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15378:

Mogens Nannbergs billede
Kortdistanceløber

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk