Ny kampagne skal få unge til at røre sig mere

Martin Bork, Admins billede

Hver tredje skolepige er fysisk aktiv en time om dagen, mens det blandt skoledrenge er cirka hver anden. Dermed lever kun 27 til 30 procent af pigerne og 41 til 46 procent af drengene i alderen 11-15 år op til anbefalingen om at bevæge sig mindst 60 minutter hver dag, som Sundhedsstyrelsen anbefaler. Det er baggrunden for, at Sundhedsstyrelsen i uge 16 til 18 sætter fokus på de positive sider ved at være fysisk aktiv med konkrete bud på aktiviteter.

Kampagnen ”Get moving – så kan du lære det” henvender sig til skolebørn og skal inspirere dem til at være mere aktive.
"Kampagnen viser en række gadeaktiviteter, der kan inspirere børn og til at være fysisk aktiv på mange måde. Samtidig viser små film, hvad de kan gøre, uanset om de skal være fysisk aktive udenfor i naturen eller i byerne," siger projektleder Tue Kristensen fra Sundhedsstyrelsen.

Selvtillid og trivsel
Børn og unge skal ikke kun være fysisk aktive for at være i god form. Der er også andre positive effekter.
"Det er vigtigt at få gode sundhedsvaner som ung, fordi vi ved, at fysisk aktive børn og unge er mere livsglade, trives bedre socialt, har mere selvtillid og klarer sig bedre i de boglige fag i skolen," siger Tue Kristensen

Kampagnen skal samtidig vise børn og unge, at det er sjovt at være fysisk aktiv, og at de sagtens kan passe det ind i deres hverdag. Gadeaktiviteter kan foregå mange forskellige steder i større og mindre byer og er dermed en fleksibel måde at være fysisk aktiv på.

Get moving
Formålet med kampagnen er at bidrage til, at flere børn og unge bliver fysisk aktive og at øge kendskabet til Sundhedsstyrelsens anbefaling om, at børn og unge skal være fysisk aktive mindst 60 minutter hver dag. I dag kender 43 procent af de 11- til 15-årige til anbefalingerne, og formålet er at øge det gennem den tre uger lange kampagneperiode.

Kampagnen er bygget op omkring hjemmesiden www.getmoving.dk, hvor børn og unge kan få inspiration til at dyrke 6 forskellige aktiviteter: Løbehjul, parkour, skateboard, breakdance, freestyle fodbold og rope skipping/sjipning. Samtidig udsender Sundhedsstyrelsen et undervisningsmateriale til idrætsundervisning i folkeskolen. Materialet kan downloades fra hjemmesiden.

Sundhedsstyrelsen har desuden indgået samarbejde med Naturstyrelsen, Hjerteforeningen, Kræftens Bekæmpelse og Cyklistforbundet om, at de skal gennemføre aktiviteter, der kan øge den fysiske aktivitet for 11- til 15-årige i fire kommuner Furesø, Kalundborg, Aalborg og Fredericia. Aktiviteterne skal inspirere andre kommuner til, hvordan man i kommunen kan arbejde med at styrke fysisk aktivitet hos skolebørn

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15377:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk